Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Απρ 2022 12:26

ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛ ΟΛΣΤΕΡ
Κατηγορείται για τον θάνατο της 10 μηνών κόρης του από υπερβολική δόση

NEA ΥΟΡΚΗ
Ο γιος του πολύ γνωστού Αμερικανού μυθιστοριογράφου Πολ Όστερ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τον θάνατο από υπερβολική δόση της δέκα μηνών κόρης του.


Αυτό ανακοίνωσε χθες η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ο Ντάνιελ Όστερ, 44 ετών, είχε τη φροντίδα της κόρης του Ρούμπι την 1η Νοεμβρίου στο σπίτι του στο Μπρούκλιν όταν το μωρό βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο όπου απεβίωσε. Το γραφείο του επικεφαλής ιατροδικαστή κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος οφειλόταν σε «οξεία δηλητηρίαση λόγω της συνδυαστικής επίδρασης fentanyl και ηρωίνης» ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Το συμβάν θεωρήθηκε ανθρωποκτονία» έπειτα από διαβούλευση με το γραφείο του εισαγγελέα της περιοχής, πρόσθεσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως ο Ντάνιελ Όστερ συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ανθρωποκτονία από εγκληματική αμέλεια. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής.
Ο Ντάνιελ Όστερ είχε ήδη προβλήματα με την αστυνομία το 1996, όταν ο Αντρέ «Έιντζελ» Μενέντεζ, ένας φερόμενος λαθρέμπορος ναρκωτικών, δολοφονήθηκε.
Ο Ντάνιελ Όστερ δεν είχε εμπλακεί στο έγκλημα. Είχε δηλώσει ένοχος για κατοχή 3.000 δολαρίων που είχαν κλαπεί από τον Μενέντεζ, και είχε καταδικαστεί σε ποινή υπό επιτήρηση.
Άλλα δύο άτομα είχαν δηλώσει ένοχοι για τη δολοφονία του Μενέντεζ και είχαν ομολογήσει ότι πέταξαν το πτώμα του στον ποταμό Χάντσον.
Ο Πολ Όστερ είναι ένας από τους πιο γνωστούς συγγραφείς της Νέας Υόρκης, κυρίως για την «Τριλογία της Νέας Υόρκης», το «Παλάτι του φεγγαριού» και το «Λεβιάθαν».
Στο μυθιστόρημά του με τίτλο «Oracle night», που κυκλοφόρησε το 2003, ο αφηγητής είναι ένας συγγραφέας που ο γιος του είναι τοξικομανής.

ΣΟΥΗΔΙΑ:
*Νέες ταραχές μετά από διαδήλωση ακροδεξιών
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Nέος γύρος επεισοδίων και ταραχών ξέσπασε στη νότια Σουηδία, μολονότι η αστυνομία μετέφερε προληπτικά σε νέα τοποθεσία τη συγκέντρωση αντι-ισλαμικής ακροδεξιάς ομάδας, η οποία σχεδίαζε να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου.
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Landskrona αργά το Σάββατο, μετά τη μεταφορά στο Μάλμο, επίσης στη νότια Σουηδία, μιας διαδήλωσης που προγραμμάτιζε το δανικό ακροδεξιό κόμμα Stram Kurs. Περίπου εκατό άτομα, κυρίως νέοι, πέταξαν πέτρες, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα, λάστιχα και κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα.
«Υπήρξαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία στη διάρκεια της νύχτας στο Μάλμο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σουηδική αστυνομία διευκρινίζοντας ότι κάηκαν κάδοι απορριμμάτων, ένα λεωφορείο και ένα αυτοκίνητο κι ότι κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για βανδαλισμούς περιουσιών.
Τα επεισόδια ξέσπασαν έπειτα από συγκέντρωση της αντιμεταναστευτικής και αντιισλαμικής «Hard Line» της οποίας ηγείται ο Δανοσουηδός Ράσμους Παλούνταν, που διοργανώνει αυτές τις μέρες περιοδεία στη Σουηδία με αποτέλεσμα πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και αντιδιαδηλωτές σε πολλές πόλεις της χώρας.
Η συγκέντρωση του Παλούνταν το Σάββατο είχε μετατεθεί από μια συνοικία της Λαντσκρόνα σε έναν χώρο στάθμευσης στο Μάλμο, τη μεγάλη γειτονική πόλη, προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκρούσεις. Ωστόσο διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε διάφορες συνοικίες του Μάλμο, με ορισμένους να πετούν πέτρες εναντίον της αστυνομίας. «Η κατάσταση ηρέμησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, υπήρξαν κάποιες πυρκαγιές όμως η βία έχει κοπάσει», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κιμ Χολντ στη δημόσια ραδιοφωνία SR, λέγοντας ότι κανένα μέλος των δυνάμεων της τάξης δεν τραυματίστηκε. Την Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, αυτοκίνητα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν στην πόλη Όρεμπρο, στο νότιο τμήμα της χώρας. Σημειώθηκαν επίσης ταραχές με πετροβολισμούς στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη. Περίπου 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass