Ρώσοι ολιγάρχες σε απόγνωση

Χωρίς σοφέρ, μετρητά και υπηρέτες

Δημοσίευση: 11 Απρ 2022 12:30

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς παλεύει να βρει μετρητά για να πληρώσει τους υπαλλήλους του, ένας άλλος Ρώσος ολιγάρχης κλαίει και οδύρεται γιατί δεν ξέρει να οδηγεί και δεν έχει πλέον σοφέρ.


Μια μέρα στη δεκαετία 2000-2009, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς λιγουρεύτηκε ένα πιάτο σούσι από το αγαπημένο του ιαπωνικό εστιατόριο στο Λονδίνο. Δυστυχώς, όμως, ήταν στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 2.500 μίλια μακριά. Αλλά όταν είσαι Ρώσος ολιγάρχης με δισεκατομμύρια στην τράπεζα, τέτοια μικρά εμπόδια ξεπερνιούνται εύκολα.
Και έτσι, έδωσε εντολή σε έναν βοηθό του να κάνει μια παραγγελία ύψους 1.200 λιρών για το αφεντικό του και τους φίλους του. Η παραγγελία παρελήφθη με λιμουζίνα με σοφέρ, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο του Λούτον, φορτώθηκε σε ιδιωτικό τζετ και μεταφέρθηκε στο Μπακού, όπου ο Αμπράμοβιτς περίμενε με τα chopsticks στα χέρια. Με εκτιμώμενο συνολικό κόστος 40.000 λιρών, πρέπει να καταταγεί ως το πιο ακριβό delivery στην ιστορία.
...Και φαίνεται, πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει τόσο πολύ για τον Ρώσο ολιγάρχη που άρχισε να ζητά δανεικά από φίλους. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει προσεγγίσει μια σειρά από εύπορες επαφές στις ΗΠΑ, από τον παραγωγό του Χόλιγουντ Μπρετ Ράτνερ μέχρι μέλη της πλουτοκρατικής οικογένειας Ροθτσάιλντ, ζητώντας ένα εκατομμύριο δολάρια για να μπορέσει να πληρώσει τους εβδομαδιαίους μισθούς των υπαλλήλων του – αν και ο ίδιος αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς. Και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν είναι ο μόνος Ρώσος ολιγάρχης που αρχίζει να νιώθει αυτήν την πίεση.
*Ο παλιός του φίλος Πετρ Αβέν, γκρινιάζει επίσης. Ο 67χρονος Αβέν, διευθυντής της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Ρωσίας που έκανε περιουσία ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επενδύσεις πετρελαίου, δεν έμαθε ποτέ να οδηγεί και τώρα πρέπει να σκεφτεί πώς θα είναι η ζωή του χωρίς σοφέρ.
Ενώ η σύζυγός του είχε πάρει σβάρνα τις τράπεζες του Λονδίνου, σηκώνοντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε πριν επιβληθούν οι κυρώσεις, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι πλέον τόσο καλά για τον Ρώσο ολιγάρχη. «Θα μου επιτραπεί να έχω καθαρίστρια ή σοφέρ» ρώτησε ο Άβεν σε μια συνέντευξη τον περασμένο μήνα. «Δεν οδηγώ αυτοκίνητο... ίσως οδηγήσει η θετή μου κόρη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα επιβιώσουμε».
*Ο επιχειρηματικός εταίρος του Άβεν, Μικαήλ Φρίντμαν, με περιουσία 11,9 δισεκατομμύρια λίρες, έχει επίσης προβληματιστεί σχετικά με τη νέα του ζωή. Μιλώντας στην ισπανική El Pais είπε: «Οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μου δώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό για να μπορώ να κυκλοφορώ με ταξί και να αγοράσω φαγητό, αλλά θα είναι πολύ περιορισμένο σε σχέση με το κόστος ζωής στο Λονδίνο. Δεν μπορώ να πληρώσω ούτε σε εστιατόριο. Πρέπει να τρώω στο σπίτι και είμαι ουσιαστικά σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass