ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ:

Πιο κοντά στον Ευρωστρατό

Δημοσίευση: 10 Απρ 2022 13:45

ΑΘΗΝΑ
Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΕΕ μίλησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς από το Φόρουμ των Δελφών.
Τη βεβαιότητα ότι η ΕΕ οδεύει πολύ γρήγορα προς μια κοινή ταυτότητα άμυνας και ασφάλειας, με επόμενο βήμα τη δημιουργία δύναμης ταχείας επέμβασης 5.000 στρατιωτών, εξέφρασε χθες, από το βήμα του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι πια τόσο μακριά και το ενδεχόμενο ύπαρξης ευρωπαϊκού στρατού.


«Αποφασίσαμε, για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία, με πόρους του λεγόμενου «Peace Facility», να αγοράσουμε (ως ΕΕ) οπλισμό για την Ουκρανία. Αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν και δείχνουν ότι, χωρίς καμία αμφιβολία, οδεύουμε γρήγορα προς μια ευρωπαϊκή ταυτότητα άμυνας και ασφάλειας. Νομίζω ότι το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία δύναμης ταχείας επέμβασης 5000 ανθρώπων, στρατιωτών, που θα δρουν όπου τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η γενιά μου θα δει κάποια στιγμή και τον ευρωπαϊκό στρατό. Δεν είναι πια τόσο μακριά αυτό το ενδεχόμενο» υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη δημοσιογράφο Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass