ΜΠΑΪΝΤΕΝ:

Θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2022 15:26

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες ότι αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν. «Θα απαντήσουμε! Θα απαντήσουμε αν τα χρησιμοποιήσει. Η φύση της απάντησής μας θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης τους», δήλωσε ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε περισσότερα από 400 άτομα και οντότητες που «τροφοδοτούν τη ρωσική πολεμική μηχανή», συμπεριλαμβανομένων 300 μελών του ρωσικού κοινοβουλίου.


«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να παρέχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια σε εκατομμύρια Ουκρανούς που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία» τόνισε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε πως «το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ».
Ακόμα υποστήριξε πως η Κίνα καταλαβαίνει ότι τα οικονομικά της συμφέροντα είναι πιο κοντά στη Δύση παρά στη Ρωσία.
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται σχέδιο για να προμηθεύσουν την ΕΕ με έως και 15 δισ. επιπλέον κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2022 βρίσκονται οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Σύμφωνα με τους Financial Times, η συμφωνία στοχεύει στο να βοηθήσει την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς το μπλοκ να προσπαθεί να μειώσει τις ρωσικές εισαγωγές κατά 2/3 το τρέχον έτος.
Οι προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα βοηθήσουν στο να πλησιάσει η ΕΕ αυτόν τον στόχο.
Ο Τζο Μπάιντεν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ελπίζουν να ανακοινώσουν την εν λόγω συμφωνία το πρωί της Παρασκευής.
«Πρόκειται για περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντικαθιστώντας έτσι το ρωσικό που είχαμε μέχρι στιγμής» δήλωσε η φον ντερ Λάιεν. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Η ΕΕ βρίσκεται υπό έντονη πίεση προκειμένου να περιορίσει τις ρωσικές εισαγωγές στον τομέα της Ενέργειας, αλλά ο Όλαφ Σολτς έχει προειδοποιήσει ενάντια σε μια άμεση απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων της χώρας, αναφέροντας ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να πυροδοτήσει οικονομική ύφεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass