ΡΩΣΙΑ

Επέβαλε κάπιταλ κοντρόλ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2022 16:37

ΜΟΣΧΑ
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε μέτρα ελέγχου του κεφαλαίου για να σταματήσει η έξοδος των ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα, μετέδωσαν την Τρίτη τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA.


Τα capital controls που ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά τις αυστηρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν σκοπό να περιορίσουν τη μαζική φυγή κεφαλαίων και επιχειρήσεων. Ο Μισούστιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία κάνουν τους ξένους επενδυτές να αποφασίζουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά λόγω «πολιτικής πίεσης». «Είμαι βέβαιος ότι η πίεση των κυρώσεων θα υποχωρήσει τελικά και όσοι δεν θα περιορίσουν τα έργα τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στα συνθήματα των ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Ο Μισούστιν δήλωσε ότι θα υπάρχουν καθημερινές συναντήσεις για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων. Τη Δευτέρα, το ρούβλι κατέρρευσε σε χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, η ρωσική κεντρική τράπεζα υπερδιπλασίασε τα επιτόκια στο 20% και το χρηματιστήριο της Μόσχας έκλεισε για όλη την ημέρα. Θα παραμείνει κλειστό και την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass