ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

«Ναι» κατ’ αρχήν για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Συγκινητικό μήνυμα Ζελένσκι προς τους ευρωβουλευτές

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2022 13:45

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε «ναι» σε ένα ψήφισμα που καλεί την ΕΕ να δώσει στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας.
Έγγραφο που ονομάζεται «Ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας» ψηφίστηκε την Τρίτη, στο πλαίσιο μιας έκτακτης συνάντησης στο Ευρωκοινοβούλιο, που είχε ως θέμα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Από το σύνολο των 676 ψήφων, οι 637 ήταν θετικές, οι 13 αρνητικές και 26 απείχαν. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να εργαστούν για τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ για την Ουκρανία, σύμφωνα με το άρθρο 49 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το ψήφισμα.


ΜΗΝΥΜΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνθηκε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με το αίτημα για ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.
Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, αποχαιρετώντας τους παρευρισκόμενους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σηκώθηκε όρθιος και ύψωσε τη γροθιά του, δηλώνοντας «δόξα στην Ουκρανία». Ολόκληρη η αίθουσα σηκώθηκε όρθια και τον καταχειροκρότησε επί μακρόν.
Ο Ζελένσκι προέτρεψε την ΕΕ να αναγνωρίσει την Ουκρανία ως μέλος - μια κίνηση που σίγουρα θα εξοργίσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν - λέγοντας ότι το έθνος του έχει «αποδείξει ότι είμαστε ίσοι με εσάς» και τώρα είναι καιρός «να αποδείξετε ότι είστε στο πλευρό μας».  
* Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε από τον Κινέζο ομόλογό του να μεσολαβήσει στη Μόσχα ώστε να σταματήσει η ρωσική εισβολή στη χώρα του.
Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών από την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
* Σε επικοινωνία του με τον Τζο Μπάιντεν, ο Ζελένσκι συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα μίλησε στο CNN για τη ρωσική εισβολή.
Με τον πρόεδρο Μπάιντεν συζητήθηκε η αμερικανική προσέγγιση στις αντιρωσικές κυρώσεις και η ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας.
«Πρέπει να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Ζελένσκι, και ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τη στήριξή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass