Ελπίδες ειρήνευσης

* Ρώσοι και Ουκρανοί συναντώνται σήμερα χωρίς προαπαιτούμενα * Σε επιφυλακή τα πυρηνικά όπλα του Πούτιν

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2022 13:46

ΚΙΕΒΟ-ΜΟΣΧΑ  
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσική και την Ουκρανική πλευρά. Όπως μεταδίδει το CNN ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ευγκένι Γιένιν δήλωσε ότι, οι συνομιλίες ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.
Την είδηση για τις συνομιλίες επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι λίγο μετά την εκπνοή της διορίας που είχε δώσει η Ρωσία στην Ουκρανία, που έληξε χθες στις 14:00 ώρα Ελλάδας.


Από την πλευρά της Ουκρανίας, την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με ανάρτησή του: «Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat».
«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουν ώστε αργότερα να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης της Ουκρανίας που να αμφιβάλλει ότι εγώ, ως πρόεδρος, προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε μία ακόμη και μικρή ευκαιρία», ανέφερε ο Ζελένσκι.
Στη σκιά των προκλήσεων Πούτιν να θέσει με επιφυλακή τα πυρηνικά, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα αναφέρθηκε στις συνομιλιές και είπε πως «το γεγονός ότι τώρα έστειλαν μήνυμα (οι Ρώσοι) ότι είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς απαιτήσεις και προαπαιτούμενα είναι μια νίκη για την ουκρανική πλευρά». Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη «που έχουν προσφέρει οι σύμμαχοι και φίλοι μας», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «είναι οι δικοί μας άνθρωποι όμως που πολεμούν, παλεύουν και σκοτώνονται».
Η μόνη λύση αυτών των συνομιλιών θα είναι το τέλος του πολέμου και η ειρήνη. Αλλά θα ήθελα να κάνω απολύτως σαφές, ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε μια σπιθαμή του εδάφους της Ουκρανίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass