ΡΩΣΙΑ

Πάνω από 100 φορτηγά με στρατιώτες στα σύνορα

«Πράσινο» από την Ανω Βουλή για αποστολή στρατού εκτός χώρας - Απομακρύνονται οι Ρώσοι διπλωμάτες από το Κίεβο

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2022 16:30

ΜΟΣΧΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε και πήρε την Τρίτη από την Άνω Βουλή άδεια για χρήση στρατού εκτός των συνόρων, μια ημέρα μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. Η απόφαση για χρήση στρατού εκτός συνόρων ψηφίσθηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ολομέλειας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 153 γερουσιαστές.


«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίζει να δώσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας την έγκριση του να αναπτύξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στο εξωτερικό στη βάση των κοινώς αποδεκτών αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου. Ο συνολικός αριθμός των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι περιοχές δράσης τους, οι στόχοι που τίθενται ενώπιόν τους, το χρονικό διάστημα παραμονής τους στο εξωτερικό, καθορίζονται από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με το σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρεται στην απόφαση της Άνω Βουλής, η οποία τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή της έγκρισης της.
ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
Λίγο αργότερα, τουλάχιστον 100 φορτηγά γεμάτα Ρώσους στρατιώτες κατευθύνονταν προς τα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέμεινε πως δεν έχει σκοπό να στείλει άμεσα στρατιώτες στο Ντονμπάς στις δηλώσεις του μετά το πράσινο φως που άναψε το κοινοβούλιο για τη χρήση στρατού στο εξωτερικό.
«Δεν είπα ότι ο στρατός θα πάει τώρα όπου να ’ναι» δήλωσε στους δημοσιογράφους, απαντώντας στο ερώτημα μέχρι πού μπορούν να φθάσουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ντονμπάς. Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε ότι «είναι εντελώς αδύνατον γενικά να προβλεφθεί κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο πιθανών ενεργειών στο Ντονμπάς, αυτό εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώνεται επί τόπου, επί του πεδίου, όπως λέγεται».
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές από την πλευρά τους κάνουν λόγο για παρουσία τουλάχιστον 10 με 15.000 Ρώσων στρατιωτών στα εδάφη της όμως αυτό μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται.
* Η Ρωσία θα απομακρύνει το διπλωματικό προσωπικό της από την Ουκρανία, το συντομότερο δυνατόν, όπως ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.ν Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρώσοι διπλωμάτες στην Ουκρανία έγιναν αποδέκτες προσωπικών «απειλών» και τα αυτοκίνητα ορισμένων πυρπολήθηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass