ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Προστασία χωρίς περιορισμό της ελευθερίας

Το τέλος της καραντίνας για νοσούντες από κορονοϊό αναμένεται να ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2022 12:05

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον, έχει σκοπό να παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα σχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση της απομόνωσης των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.


Η Βρετανία θα γίνει, αν προχωρήσει, η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που θα επιτρέπει σε ανθρώπους που γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να πηγαίνουν χωρίς κανέναν περιορισμό σε καταστήματα, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πηγαίνουν στις εργασίες τους - απόφαση που αρκετοί ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας τονίζουν πως ενέχει μεγάλους κινδύνους.
Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι ο ιός «δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε χωρίς περιορισμό των ελευθεριών μας».
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών αναμένεται να ανακοινώσει επίσης λεπτομέρειες για το πώς η χώρα θα αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του νέου κορονοϊού μέσω της επιδημιολογικής επιτήρησης, εν μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο πως η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να τερματίσει τα δωρεάν τεστ και να ελαττώσει τις μελέτες για τη δημόσια υγεία.
Σήμερα, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να τίθενται σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες εάν το συστήσουν υγειονομικοί, και τους συστήνεται επίσης να απομονώνονται ακόμη και εάν δεν έχουν λάβει τέτοια εντολή σε περίπτωση που έχουν συμπτώματα της COVID-19, ή αμέσως μόλις λάβουν θετικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον SARS-CoV-2. Η άρση της υποχρεωτικής απομόνωσης και η αντικατάστασή της με μια απλή σύσταση η τήρηση της οποίας θα γίνεται σε εθελοντική βάση θα σημάνει πως η πανδημία θα αντιμετωπίζεται πλέον στη Βρετανία όπως οι περισσότερες άλλες μολυσματικές νόσοι.
Ωστόσο ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος αντέτεινε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Τζόνσον είναι «πρόωρη» και «δεν βασίζεται στα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass