ΟΥΓΚΟΥΡ ΣΑΧΙΝ:

Αναβάλλεται για Μάιο το εμβόλιο για Ομικρον

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 18:20

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
«Η παράδοση του εμβολίου κατά της παραλλαγής Omicron αναβάλλεται για τον Απρίλιο ή τον Μάιο», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Bild» o επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «BioNTech», Oυγκούρ Σαχίν.
Αρχικά, η εταιρεία βιοτεχνολογίας είχε ανακοινώσει ότι η παράδοση του ενέσιμου σκευάσματος είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Ουγκούρ Σαχίν, ο λόγος που καθυστερεί το εμβόλιο είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA). «Ο ΕΜΑ έπρεπε να περιμένει περισσότερο από το προγραμματισμένο για τα δεδομένα που απαιτούνται για έγκριση», τόνισε ο 56χρονος Σαχίν.
Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές έπρεπε να διερευνήσουν εάν ένα εμβόλιο κατά της μετάλλαξης «Omicron» εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο. Εάν είναι απαραίτητο, η BionTech θα μπορούσε να αναπτύξει εμβόλια για νέες παραλλαγές, προσθέτει. Ο ίδιος επισημαίνει επίσης ότι πλέον η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν είναι δραματική. Υποστηρίζει ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε ποτέ ότι θα απαλλαγούμε από τη νόσο Covid». «Όταν ξεκίνησε η πανδημία, συνειδητοποιήσαμε ότι ο κόσμος δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτήν.Οι χώρες που δεν μπορούν να εγγυηθούν τη δική τους παραγωγή εμβολίων, είναι αυτές που υποφέρουν ιδιαίτερα από τη νόσο», λέει ο Σαχίν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass