Αποσύρει μερικώς στρατεύματα από Κριμαία

Πάντως, μαζί με τη Λευκορωσία, έστησαν στρατιωτική γέφυρα 6 χλμ. μακριά από τα σύνορα με Ουκρανία...

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 13:06

MOΣXA
Μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην Κριμαία διέταξε το Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. Επιπρόσθετες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, βρισκόντουσαν τις τελευταίες ημέρες στη χερσόνησο, λαμβάνοντας μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια με τις... «ευλογίες» του Κρεμλίνου.
Η Ρωσία δήλωσε προ ημερών ότι κάποιοι στρατιώτες της επέστρεφαν στις βάσεις τους αφότου ολοκλήρωσαν ασκήσεις σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι η Μόσχα είχε στείλει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.


Το ρωσικό πρακτορείο είχε μεταδώσει από τις 15 Φεβρουαρίου ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις ολοκληρώθηκαν και σταδιακά τα τεθωρακισμένα επιστρέφουν στις βάσεις τους.
ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ Ο  ΜΠΑΪΝΤΕΝ
«Κάθε ένδειξη που έχουμε είναι ότι (οι Ρώσοι) έχουν ετοιμαστεί να εισχωρήσουν στην Ουκρανία, να επιτεθούν στην Ουκρανία». Αυτή ήταν η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας νωρίτερα την Πέμπτη σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, συντηρώντας το τεταμένο που έχει διαμορφωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες.
ΕΣΤΗΣΑΝ ΓΕΦΥΡΑ
Εν τω μεταξύ στο φως της δημοσιότητας ήρθαν το απόγευμα της Πέμπτης 17/2, νέες εικόνες από δορυφόρο, οι οποίες αποδεικνύουν την αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στη Λευκορωσία, τη χερσόνησο της Κριμαίας και τη δυτική Ρωσία, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι αποσύρει τα στρατεύματά του από τα σύνορα της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Μόσχα αύξησε την παρουσία της «έως και 7.000 στρατιώτες». Οι μονάδες έφτασαν στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης της ιδιωτικής εταιρείας Maxar Technologies, που τραβήχτηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, δείχνουν να έχει κατασκευαστεί σε χρόνο «ντε τε» μια νέα μεγάλη στρατιωτική γέφυρα, η οποία απέχει λιγότερο από έξι χιλιόμετρα από τα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας. Επίσης, ο δορυφόρος κατέγραψε την ανάπτυξη τεθωρακισμένων στρατευμάτων στην Κριμαία και τη δυτική Ρωσία. Επιπλέον, καταγράφηκαν και αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού στη Λευκορωσία.
Τις τελευταίες ημέρες, η γέφυρα κατασκευάστηκε και αποκατασκευάστηκε, γεγονός που ώθησε έναν αξιωματούχο της Δύσης να δηλώσει ότι «αυτή η δραστηριότητα είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη άσκηση που έχουμε δει».
Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές ποιος κατασκεύασε τη γέφυρα, η Ρωσία ή η Λευκορωσία, αλλά και οι δύο χώρες έχουν δυνάμεις που συνεκπαιδεύονται μαζί στην ευρύτερη περιοχή.
Οι εικόνες δείχνουν επίσης την ανάπτυξη ελικοπτέρων, ένα νέο, μεγάλο νοσοκομείο υπαίθρου και έναν «σημαντικό» αριθμό χερσαίων δυνάμεων, που είχαν αναπτυχθεί πρόσφατα σε αεροδρόμιο στη Λευκορωσία, να αναχωρούν από τις θέσεις τους. Οι περιοχές όπου η Ρωσία έχει αυξήσει τις δυνάμεις της βρίσκονται κυρίως στη βόρεια και βορειοανατολική Ουκρανία.
Παρόλο που το Κρεμλίνο δηλώνει πως ενδιαφέρεται για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, οι ενδείξεις ότι αποσύρονται στρατεύματα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα είναι εξαιρετικά λίγες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass