ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Κλείνει ιστορική παμπ, μετά από 1.229 χρόνια

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2022 14:09

ΛΟΝΔΙΝΟ
Την τελευταία της μπίρα φαίνεται πως σέρβιρε η «Ye Olde Fighting Cocks», μία από τις παλιότερες παμπ στη Βρετανία. Η παμπ αυτή, που βρίσκεται μεταξύ όσων διεκδικούν τον τίτλο της παλιότερης παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει λόγω οικονομικών δυσκολιών μετά από 1.229 χρόνια λειτουργίας.

Στον ιστότοπο της παμπ αναφέρεται ότι στην επιχείρηση άρχισαν να σερβίρονται ποτά το έτος 793, ενώ κάποτε κατείχε τον τίτλο της παλιότερης παμπ στην Αγγλία στα ρεκόρ Γκίνες. Ο Όλιβερ Κρόμγουελ, Άγγλος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης που ανέλαβε τα ηνία της Μεγάλης Βρετανίας κατά την περίοδο 1653-1658, φέρεται να έχει γευματίσει στην παμπ αυτή. «Μαζί με την ομάδα μου, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να συνεχίσει να λειτουργεί. Τα οικονομικά προβλήματα της παμπ προϋπήρχαν της πανδημίας, αλλά τα ζητήματα επιδεινώνονται συνεχώς» έγραψε ο Κρίστο Τοφάλι, ο οποίος διευθύνει την παμπ. Η «Ye Olde Fighting Cocks» φέρεται να πήρε το σημερινό της όνομα από τις κοκορομαχίες που φιλοξενούσε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass