ΜΑΚΡΟΝ ΣΕ ΠΟΥΤΙΝ:

Είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ουκρανία

ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ» -ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΕΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2022 12:25

ΜΟΣΧΑ


Μήνυμα στον ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε να τερματιστεί η αντιπαράθεση στην Ουκρανία, έστειλε κατά την χθεσινή συνάντησή τους ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν δήλωσε στον Βλ. Πούτιν, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους  στη Μόσχα, ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Ρωσία χρειάζονται μια «χρήσιμη» απάντηση για να τερματιστεί η αντιπαράθεση για την Ουκρανία. Παράλληλα, τόνισε ότι ο διάλογος με τη Μόσχα είναι το κύριο μέσο για την επίτευξη της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Γηραιά Ηπειρο.
«Χαίρομαι, που θα μπορέσω λεπτομερώς να συζητήσω όλα τα ζητήματα και μπορούμε να αρχίσουμε να αναζητούμε μια συλλογική απάντηση, χρήσιμη για τη Ρωσία και όλη την Ευρώπη. Μια τέτοια απάντηση θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τον πόλεμο και να οικοδομήσουμε τη σταθερότητα, τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη για όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας κατά την έναρξη των συνομιλιών στο Κρεμλίνο. Αναφερόμενος στη σημασία του διαλόγου με τη Ρωσία, είπε ότι «ο διάλογος αυτή τη στιγμή είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Αυτός ο διάλογος είναι αναγκαίος, διότι μόνον αυτός θα εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο». Παράλληλα, ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια κρίσιμη κατάσταση στην Ευρώπη» και πως όλες οι πλευρές «πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα».
ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Στο μεταξύ για μια ακόμη φορά ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αυτήν τη φορά μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως το κόστος θα είναι πολύ υψηλό αν φτάσουμε σε στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Βρίσκονται σε εξέλιξη «σημαντικές συνομιλίες στο πλαίσιο της διατλαντικής συνεργασίας, μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ και φυσικά στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ. Είμαστε στενά συνδεδεμένοι και ενεργούμε σε συμφωνία σε ό,τι αφορά την υπέρβαση αυτής της κρίσης. Το θέμα είναι τώρα η ένταση που συνδέεται με την κρίση στην Ουκρανία», συνέχισε ο κ. Σολτς υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ τονίζουν ότι «το κόστος θα είναι πολύ υψηλό αν φτάσουμε στο σημείο να δεχθεί η Ουκρανία στρατιωτική επίθεση».
Προετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος υπογραμμίζοντας ότι «το σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα – και προ πάντων με ενότητα».
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Εξ άλλου η Γερμανία θα στείλει άλλους 350 στρατιώτες στη Λιθουανία, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης του ΝΑΤΟ, εν μέσω της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
«Ο Μπούντεσβερ (σ.σ. ο γερμανικός στρατός) στέλνει άλλους 350 στρατιώτες στη μάχιμη μονάδα της Λιθουανίας», ανέφερε η υπουργός Κριστίν Λάμπρεχτ, από το Μύνστερ όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. «Εντείνουμε έτσι τη συμβολή μας όσον αφορά τις δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας στους συμμάχους μας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Συμμαχία «μπορεί να υπολογίζει» στη Γερμανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass