Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2022 13:00

Σφυροδρέπανα με hip hop
«Η αλληλόδραση ανάμεσα στα MME και στα πολιτικά συστήματα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο», αποτελεί έναν από τους ορισμούς της πολιτικής επικοινωνίας και το Κομουνιστικό Κόμμα της Κένυας το ξέρει πολύ καλά.

Το παραπάνω συμπέρασμα εξάγεται από το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες βίντεο του ΚΚ Κένυας κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έχοντας γίνει σχεδόν viral. Σε αυτό κυριαρχούν σημαίες και σφυροδρέπανα, συνοδεία hip hop μουσικής. Το βίντεο κλιπ τράβηξε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου και το πείραμα πέτυχε. Σημειώνεται ότι οι εκλογές στη Κένυα αναμένεται να γίνουν εντός του 2022 και το Κομουνιστικό Κόμμα της χώρας προετοιμάζεται πυρετωδώς.

 

Κότα-κατάσκοπος
Μια κότα συνελήφθη, ενώ επιχειρούσε να μπει στον χώρο ασφαλείας του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια του πλανήτη, η προσπάθεια αυτή της κότας δεν θα μπορούσε εύκολα να μη γίνει αντιληπτή. Μάλιστα, κάποιοι -με χιουμοριστική διάθεση- ανέφεραν την πιθανότητα το πτηνό να είναι... κατάσκοπος. Εργαζόμενοι της Animal Welfare League του Άρλινγκτον κλήθηκαν να πάρουν το πουλερικό και να το επιστρέψουν σε ένα κοτέτσι, όπως ανέφερε η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων στον λογαριασμό της στο Facebook.
Η απόπειρα εισβολής μεταδόθηκε και από την εφημερίδα «Military Times». «Χάθηκε γιατί απλά επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο; Ή μήπως είναι κατάσκοπος σε μια αποστολή να κλέψει κρατικά μυστικά;», ανέφερε χιουμοριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία ειδικεύεται σε στρατιωτικές υποθέσεις. Τα social media πήραν... φωτιά με την είδηση, ενώ κάποιοι χρήστες τους πρότειναν η κότα να πάρει το όνομα της Έθελ Ρόζενμπεργκ, της διάσημης Αμερικανίδας που καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για κατασκοπεία προς όφελος της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1950.

 

«Ξεχασμένος» πίνακας
Προς μεγάλη έκπληξη των ιδιοκτητών του, ένας πίνακας που εικονίζει έναν άγγελο και επί χρόνια ήταν κρυμμένος σε ένα διαμέρισμα στην Τουλούζη, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο, που αποδόθηκε στον Γερμανό ζωγράφο Μπέρνχαρτ Στρίγκελ (1460-1528), φιλοτεχνήθηκε το 1520, εξήγησε η Πολίν Μαρένζ, του οίκου δημοπρασιών Artpaugée. Πέρυσι το καλοκαίρι, στο πλαίσιο μιας καταγραφής των έργων για λογαριασμό μιας ασφαλιστικής εταιρείας, οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να εκτιμηθεί ο συγκεκριμένος πίνακας. Ο αγοραστής είναι μήπως το Μουσείο του Λούβρου, του Άμπου Ντάμπι, που πρόσφατα αγόρασε και το ταίρι του; «Ο αγοραστής δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, είναι ένα ίδρυμα», απάντησε λακωνικά η Μαρένζ. Οι δύο πίνακες, που εικονίζουν από έναν άγγελο ο καθένας, είναι κατά τα φαινόμενα τα δύο πλαϊνά τμήματα ενός ρετάμπλ, το κεντρικό μέρος του οποίου αγνοείται. Η αρχική εκτίμηση για τον «Άγγελο με θυμιατό, με κίτρινο χιτώνα» ήταν 600-800.000 ευρώ.

 

Λάθος του Ελτον Τζον
Ένα λάθος που έγινε στον λογαριασμό του Έλτον Τζον στο Twitter έκανε τον γύρο του διαδικτύου, καθώς ευχαρίστησε λάθος πόλη μετά από συναυλία στο Κάνσας Σίτι. Το tweet στον λογαριασμό του Έλτον Τζον περιείχε μια σειρά φωτογραφιών από τη συναυλία του μουσικού ειδώλου στο T-Mobile Center, μαζί με ένα γλυκό μήνυμα για τους παρευρισκόμενους: «Τι υπέροχη νύχτα @tmobilecenter στην πόλη του Άρκανσας! Ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν -ήσασταν όλοι καταπληκτικοί». Δεν είναι σαφές εάν ο ίδιος ο Άγγλος καλλιτέχνης, ή κάποιος από την ομάδα του πάτησε «αποστολή» στο λανθασμένο tweet. Η πόλη του Άρκανσας, στην πολιτεία Κάνσας, βρίσκεται περίπου 364 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κάνσας Σίτι του Μιζούρι. Εκπρόσωπος του Έλτον Τζον δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Fox News Digital για σχόλιο. Η διεύθυνση του συναυλιακού χώρου, T-Mobile Center απάντησε στον τραγουδιστή-τραγουδοποιό αγνοώντας την αναφορά λάθος πόλης. «Το Κάνσας Σίτι αγαπά τον Έλτον Τζον», αναφέρεται στο μήνυμα.

 

Στραγγαλίστηκε απ’ τα μαλλιά της
Μια έγκυος γυναίκα στραγγαλίστηκε από τα ίδια της τα μαλλιά κατά τη διάρκεια συνέντευξης για δουλειά, όταν μπλέχτηκαν σε μηχάνημα εργοστασίου. Η 21χρονη Ουμίντα Ναζάροβα, έκανε αίτηση για μια νέα δουλειά στο εργοστάσιο Svarmet στο Μπορίσοφ της Λευκορωσίας, το οποίο παράγει σύρματα συγκόλλησης και ηλεκτρόδια, όταν ανώτερα στελέχη του προσωπικού θέλησαν να την ξεναγήσουν στον χώρο των μηχανημάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της ξενάγησης, τα λυτά μαλλιά της πιάστηκαν σε ένα μηχάνημα και τυλίχτηκαν γύρω από τον λαιμό της, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί. Η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε σε δήλωσή της: «Μια υπάλληλος, που της έδειχνε πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός, σταμάτησε κάποια στιγμή για να καταγράψει κάτι. Όταν γύρισε το κεφάλι της, είδε την γυναίκα ήδη ξαπλωμένη στο πάτωμα αναίσθητη, τα μαλλιά της ήταν μπλεγμένα στο μηχάνημα». Το εργοστάσιο πλήρωσε για τα έξοδα της γυναίκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass