Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2022 12:30

Πέταξε κοριτσάκι σε κλουβί αρκούδας

Μια νεαρή γυναίκα, που είχε επισκεφθεί έναν ζωολογικό κήπο της Τασκένδης, πέταξε ένα κοριτσάκι που κρατούσε μέσα σ’ ένα κλουβί που φιλοξενεί μια καφέ αρκούδα.

Το παιδί δεν τραυματίστηκε από το ζώο, αλλά από την πτώση και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ζωολογικού κήπου της πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν. Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προχθές το πρωί. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι υπάλληλοι του ζωολογικού προσπάθησαν να εμποδίσουν τη νεαρή γυναίκα όταν αντιλήφθηκαν τι πήγαινε να κάνει αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει μέσα στο περίβολο που βρίσκεται το κλουβί της αρκούδας από ύψος 5 μέτρων. Η καυκάσια καφέ αρκούδα, με το όνομα Ζούζου, φαίνεται ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις της νεαρής γυναίκας, όσο εκείνη ήταν ξαπλωμένη στον περίβολο του κλουβιού, όταν πέταξε το μωρό. Στη συνέχεια το ζώο κατέβηκε αργά στο χαντάκι που υπήρχε, πλησίασε το κοριτσάκι, το μύρισε και απομακρύνθηκε.

 

Ομαδικός βιασμός στη μέση του δρόμου

Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών και γυναίκες, συνελήφθησαν, αφότου μια νεαρή γυναίκα απήχθη, βιάστηκε ομαδικά, ενώ στη συνέχεια οι δράστες την περιέφεραν μέρα μεσημέρι στους δρόμους του Νέου Δελχί, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό αυτό, που επανέφερε στον δημόσιο διάλογο το θέμα της σεξουαλικής βίας στην Ινδία, προκάλεσε φρίκη, ιδίως μεταξύ της Επιτροπής των Γυναικών του Δελχί και του επικεφαλής της πόλης, την οποία χαρακτήρισαν «επονείδιστη». Ο Ρ. Σατιγιασουναράμ, αναπληρωτής αρχηγός της Αστυνομίας, δήλωσε πως η επίθεση, η οποία διαπράχθηκε την Τετάρτη στη συνοικία Σαντάρα, στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, ήταν το αποτέλεσμα μιας «προηγούμενης διαμάχης» μεταξύ γειτόνων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 

Διεκδικούν τα κοσμήματα στέμματος

Την επιστροφή των κοσμημάτων του στέμματος, φερόμενης αξίας 300 εκατ. ευρώ, που τους αφαιρέθηκαν όταν καταργήθηκε η μοναρχία στην Ιταλία, διεκδικούν οι απόγονοι του τελευταίου βασιλιά της χώρας. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που είχαν εξοριστεί από την Ιταλία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παρέμεναν μέχρι το 2002 στην εξορία, ζητούν να τους επιστραφεί η συλλογή από τιάρες, καρφίτσες, περιδέραια σκουλαρίκια με τα πάνω από 6.000 διαμάντια και 2.000 μαργαριτάρια. Η συλλογή αυτή φυλάσσεται σε θυρίδα στην Τράπεζα της Ιταλίας στη Ρώμη. Η συλλογή αυτού του Οίκου της Σαβοΐας κατασχέθηκε όταν μετά τη λήξη του πολέμου οι Ιταλοί ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας, τιμωρώντας τη βασιλική οικογένεια για τη συνεργασία της με τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και στη συνέχεια για τη φυγή τους από τη Ρώμη προκειμένου να αποφύγουν την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων. Αλλά τώρα, 78 χρόνια μετά, τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας ζητούν πίσω τα κοσμήματα που φορούσαν βασίλισσες και πριγκίπισσες. Μια πρώτη συνάντηση μεταξύ δικηγόρων του Οίκου της Σαβοΐας και εκπροσώπων της Τράπεζας της Ιταλίας απέβη άκαρπη.

 

4.000 θερμίδες για τελευταίο γεύμα

Ένας κρατούμενος από την Οκλαχόμα, ο Ντόναλντ Γκραντ, που εκτελέστηκε, ζήτησε για τελευταίο γεύμα, ένα καθόλα πλουσιοπάροχο και γεμάτο θερμίδες, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους φύλακες τα τρία μπολ με παγωτό φράουλα που ζήτησε. Αφού απόλαυσε με άνεση το τελευταίο του γεύμα, στις 27 Ιανουαρίου του χορηγήθηκε θανάσιμη ένεση και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εκτελέστηκε με τη διαδικασία της θανατικής ποινής το 2022. Το μενού του τελευταίου γεύματός του περιελάμβανε εκτός του μπόλικου φαγητού, κοτόπουλο με σως, έξι ρολά αυγών, τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ένα μεγάλο τηγανητό μήλο. Αξίζει να σημειώσουμε πως το παγωτό δεν ήταν εξ αρχής στο μενού και το ζήτησε έξτρα, ωστόσο του ικανοποίησαν την επιθυμία. Το συνολικό του γεύμα ξεπέρασε τις 4.000 θερμίδες αν και τα συνήθη που ζητάνε είναι στις 2.000 περίπου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έψαλε στη συνέχεια, επικαλέστηκε τον Θεό και είπε «έχω πράγματα να διαχειριστώ», ενώ είπε και «Μπρούκλιν για μια ζωή»!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass