ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ-ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ

36 νεκροί από τροπική καταιγίδα

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2022 15:01

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Η τροπική καταιγίδα Άνα προκάλεσε τις τελευταίες μέρες τον θάνατο 34 ανθρώπων στη Μαδαγασκάρη και 2 στην Μοζαμβίκη και διακοπή της ηλεκτροδότησης στο μεγαλύτερο μέρος του Μαλάουι τη  Δευτέρα, σύμφωνα με απολογισμούς που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τις αρχές των τριών χωρών. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις από την τροπική καταιγίδα, η οποία σχηματίστηκε ανατολικά της Μαδαγασκάρης, προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο.

Σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπηρεσία διαχείρισης φυσικών καταστροφών της χώρας, 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 65.000 έμειναν άστεγοι από το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Αφού διέσχισε τον Ινδικό Ωκεανό η τροπική καταιγίδα, ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Μοζαμβίκης. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα και 49 τραυματίστηκαν στην επαρχία Ζαμπέζια. Η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ εκτιμούν σε 500.000 τον αριθμό των ανθρώπων που έπληξε η Άνα. Στο γειτονικό Μαλάουι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τροπική καταιγίδα βύθισε χθες στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass