Ειδήσεις απο τον κόσμο

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2022 12:15

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΙΝΑ
Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες σε τροχαίο

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν χθες την αυγή σε τροχαίο δυστύχημα στο νότιο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, στην Αίγυπτο.


Η ομίχλη και η υπερβολική ταχύτητα που είχαν αναπτύξει οι δύο οδηγοί των λεωφορείων ευθύνονται για το δυστύχημα αυτό, το οποίο έγινε κοντά στην Ελ-Τορ, πρωτεύουσα της επαρχίας του Νοτίου Σινά, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Καΐρου, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.
Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το Κάιρο και κατευθυνόταν προς το Σαρμ ελ Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν συγκρούστηκε με το μικρό λεωφορείο. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Ελ Τορ.
Πολλά δυστυχήματα σημειώνονται στην Αίγυπτο, όπου η συντήρηση του οδικού δικτύου δεν είναι καλή και δεν τηρείται σε μεγάλο βαθμό ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 7.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία στην Αίγυπτο το 2020.

 

mpaktas.jpg

ΙΡΑΝ:
Αντικαθεστωτικός ποιητής πέθανε από κορονοϊό στη φυλακή

Ο Ιρανός ποιητής και επικριτής του καθεστώτος Μπακτάς Αμπτίν πέθανε στη φυλακή από κορονοϊό, ανακοίνωσαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Ο Αμπτίν πέθανε χθες στη φυλακή Εβίν, ανακοίνωσε η CNI και μετέδωσε το πρακτορείο ILNA. Ο ποιητής ήταν σε κώμα από την αρχή της εβδομάδας, καθώς είχε νοσήσει σοβαρά από την Covid-19, ανέφερε η CNI στη σελίδα της στο Instagram.
Ο Μπακτάς Αμπτίν, μέλος της CNI, θεωρούνταν ένας από τους σκληρότερους επικριτές του ιρανικού καθεστώτος και είχε φυλακισθεί πέρυσι το Σεπτέμβριο με την κατηγορία ότι διέδιδε αντικαθεστωτική προπαγάνδα. Μια θεραπεία για την Covid-19 του χορηγήθηκε πολύ καθυστερημένα, με αποτέλεσμα το θάνατό του, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

 

pak.jpg

 

ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ξεπάγιασαν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι πέθαναν στο Πακιστάν, αποκλεισμένοι σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα που προκλήθηκε από τη συρροή δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών σε μια ορεινή πόλη όπου έπεφτε ασυνήθιστα πολύ χιόνι, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι πακιστανικές υπηρεσίες διάσωσης Rescue 1122 έδωσαν στη δημοσιότητα έναν κατάλογο 21 ανθρώπων που υπέκυψαν, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, η γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους. Ο Χασαάν Χαουάρ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Πουντζάμπ, διευκρίνισε πως κατέληξαν από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό τους.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οκτώ άνθρωποι πέθαναν από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά δεν ήταν σαφές αμέσως αν τα άλλα θύματα υπέκυψαν από την ίδια αιτία ή δηλητηριασμένα από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν μέσα στην καμπίνα του οχήματός τους.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σέιχ Ραχίντ Άχμεντ δήλωσε πως ο στρατός κινητοποιήθηκε για να ανοίξει τους δρόμους και να παράσχει βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι κοντά στο Μουρί, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ακινητοποιημένα οχήματα το ένα πίσω από το άλλο με ένα μέτρο χιόνι στις σκεπές τους. Εδώ και μέρες, στα πακιστανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποιούνταν πολλές φωτογραφίες οι οποίες εικόνιζαν τουρίστες να παίζουν με το χιόνι γύρω από το Μουρί, μια πόλη που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα από τους Βρετανούς ως σανατόριο για τα αποικιακά στρατεύματά τους. Οι αρχές της επαρχίας Πουντζάμπ ανακοίνωσαν πως το Μουρί κηρύχθηκε «ζώνη καταστροφής» και ζήτησαν από τον πληθυσμό να μην μεταβαίνει πλέον εκεί.Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν δήλωσε συγκλονισμένος, αλλά και οργισμένος από την τραγωδία.
«Έδωσα εντολή να διεξαχθεί έρευνα και θέτω σε εφαρμογή έναν αυστηρό κανονισμό για να εξασφαλίσω την πρόληψη τέτοιων τραγωδιών», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass