ΤΣΕΧΙΑ

Θανατώνονται 80.000 κοτόπουλα λόγω της γρίπης των πτηνών

ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΥΠΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2021 14:08

ΠΡΑΓΑ
Περίπου 80.000 κοτόπουλα επρόκειτο να θανατωθούν χθες στην Τσεχία, λόγω της γρίπης των πτηνών. Μια πρώτη εστία μόλυνσης εντοπίστηκε στη Σλοβακία, ενός ιού που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ενεργά στην Ευρώπη μέσω των μεταναστευτικών πουλιών. Τα περίπου 80.000 κοτόπουλα που έχουν μολυνθεί με τη γρίπη των πτηνών θα θανατωθούν στο αγρόκτημα της Λιμποτένιτσε, περίπου 45 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας.
Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, περισσότερα από 100.000 κοτόπουλα έχουν θανατωθεί στο αγρόκτημα αυτό που καταμετρούσε πριν από τα Χριστούγεννα 188.000 πουλερικά. Η Τσεχία κατέγραψε 48 εστίες γρίπης των πτηνών φέτος, αριθμό ρεκόρ μέσα σε ένα έτος.


Υπενθυμίζεται ότι, το Ισραήλ ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες ότι πάνω από 2.000 γερανοί πέθαναν από γρίπη των πτηνών, ενώ κρούσματα εντοπίστηκαν και σε πτηνοτροφεία. Επίσης, στις αρχές του τρέχοντος μήνα η νόσος εντοπίστηκε σε έναν ημιθανή βουβόκυκνο, στο δέλτα του Έβρου.
Αλλού στην Ευρώπη, ένα μικρό αγρόκτημα στη βορειοανατολική Σλοβενία τέθηκε χθες σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό ενός πρώτου κρούσματος της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν οι σλοβενικές Αρχές, υπογραμμίζοντας πως είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας H5N1 φέτος.
Διατάχθηκε η διενέργεια τεστ μετά την αυξημένη θνητότητα κοτόπουλων σε ένα αγρόκτημα κοντά στη Σλοβένσκα Μπίστιτσα, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Λιουμπλιάνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass