ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μίνι lockdown ανακοίνωσε ο Σολτς

Αυστηρότεροι περιορισμοί και στη Σουηδία - Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Novavax

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2021 12:10

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού καλπάζει σε όλη την Ευρώπη με τον καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς να ανακοινώνει μέτρα μίνι lockdown προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωσή της.
Από τις 28 Δεκεμβρίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ολαφ Σολτς θα υπάρχουν περιορισμοί στις συναθροίσεις. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το πολύ 10 άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό θα επιτρέπεται να παρευρεθούν σε ιδιωτική συγκέντρωση. Στα άτομα δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά κάτω των 14 ετών.
Τα νέα μέτρα ισχύουν τόσο για εορτασμούς σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.


Από τις 28 Δεκεμβρίου επίσης, απαγορεύονται οι θεατές σε αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες της Bundesliga θα διεξάγονται χωρίς θεατές στις εξέδρες.
«Δεν είναι η ώρα για πάρτι και ζεστές βραδιές με πολύ κόσμο. Θα ήθελα να μοιραστώ περισσότερα ευχάριστα νέα λίγο πριν τις διακοπές», είπε ο Όλαφ Σολτς. «Μπορώ να καταλάβω ότι κανείς δεν θέλει να ακούσει περισσότερα για τον κορονοϊό, για μεταλλάξεις και νέες παραλλαγές του. Αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στο κύμα που πρόκειται να έρθει», πρόσθεσε. Η κυβέρνηση στη Γερμανία συνεχίζει να ζητά να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, όχι μόνο για όσους χρειάζονται αναμνηστική δόση, αλλά και για άτομα που δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε την πρώτη. Τα κέντρα εμβολιασμού θα παραμείνουν ανοιχτά παρά τις αργίες λόγω των Χριστουγέννων.
ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
Την επιβολή αυστηρότερων κανόνων όσον αφορά στις κοινωνικές αποστάσεις για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσε χθες η Σουηδία.
Μάλιστα, μεταξύ των μέτρων είναι η ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλους τους υπαλλήλους εάν είναι εφικτό καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται διαρκώς.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σουηδίας, θα εξυπηρετούνται μόνο οι καθήμενοι πελάτες σε μπαρ και εστιατόρια καθώς και σε μεγαλύτερες δημόσιες εκδηλώσεις. «Πρέπει να αναλάβουμε από κοινού την ευθύνη και πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα» δήλωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον σε συνέντευξη Τύπου. Ο Σουηδικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως το χειρότερο σενάριο σε ένα ενημερωμένο μοντέλο πανδημίας θα δει καθημερινά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού να ξεπερνούν τις 15.000 έως τα μέσα Ιανουαρίου.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ NOVAVAX
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε το εμβόλιο της Novavax για τον κορονοϊό, μια πιο κλασική τεχνολογία από όσα χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε ήδη προχθές, Δευτέρα, την κυκλοφορία του εμβολίου, του Nuvaxovid. Σε μια ανακοίνωση, ο ΠΟΥ ανέφερε πως πρόκειται για το δέκατο εμβόλιο κατά της Covid για το οποίο δίνεται άδεια επείγουσας χρήσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass