ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σχεδιάζουν «ανάποδο ουρανοξύστη»

Θα έχει ύψος 498 μ., και θα είναι ο πρώτος που ανήκει σε εταιρείες κατά πλειοψηφία μαύρων και γυναικών

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2021 12:29

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ


Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν έναν απίστευτο «ανάποδο», υπερυψηλό, ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη.
Εάν εγκριθεί, ο «Affirmation Tower» όπως είναι το όνομά του, όχι μόνο θα γίνει ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ουρανοξύστες του Μανχάταν, αλλά και ο δεύτερος ψηλότερος στην πόλη - και στο δυτικό ημισφαίριο - πίσω από το One World Trade Center ύψους 1.776 ποδιών (541 μ.).
Η εταιρεία που τον έχει αναλάβει, δήλωσε ότι ελήφθη σκόπιμη απόφαση να μην υπερβεί το ύψος του One World Trade Center (Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1) «από σεβασμό για αυτό που [αυτό] αντιπροσωπεύει». Παρ’ όλα αυτά, ο νέος ουρανοξύστης θα περιλαμβάνει τον ψηλότερο κατοικήσιμο όροφο στο δυτικό ημισφαίριο.
Ο προτεινόμενος χώρος βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Μανχάταν κοντά στο Χάντσον Γιαρντς. Το πλάνο είναι ο πύργος να στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του μακροβιότερου οργανισμού για τις πολιτικές ελευθερίες της χώρας, της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP), τα οποία θα αποτελούν τη νέα έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη.
Αν εγκριθεί, το Affirmation Tower θα είναι το πρώτο κτίριο ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης που ανήκει σε εταιρείες κατά πλειοψηφία μαύρων και γυναικών. Η ομάδα ανάπτυξης ανήκει σε μαύρους και σε γυναίκες και ο γενικός ανάδοχος, JV, ανήκει κατά 35% σε γυναίκες.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πύργος έχει το σχήμα ενός «ανθισμένου δέντρου, επειδή μεταφορικά και φυσικά, αυτό το έργο έχει σχεδιαστεί για να θέσει τις ρίζες του, για τις γυναίκες και την εκπροσώπηση των μειονοτήτων στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης – το σχέδιο του πύργου διαθέτει έναν σταθερό κορμό, που διακλαδίζεται και δημιουργεί απίστευτες δυνατότητες».
Οι φυσικοί περιορισμοί της τοποθεσίας ενέπνευσαν επίσης το σχήμα, με την ομάδα ανάπτυξης να συνεργάζεται με τον Thornton Tomasetti, «έναν παγκόσμιο ηγέτη στον σχεδιασμό ψηλών και υπερυψηλών κτιρίων».
Εάν εγκριθεί, ο «ανάποδος ουρανοξύστης», θα είναι ένα νέο αστικό ορόσημο, που θα προσελκύει Νεοϋορκέζους και επισκέπτες από όλον τον κόσμο, για να συγκεντρωθούν στους κορυφαίου επιπέδου δημόσιους χώρους του, να γιορτάσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Νέας Υόρκης και να απολαύσουν μια από τις καλύτερες θέες στο υψηλότερο προσβάσιμο, δημόσιο σημείο, στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Ο Affirmation Tower θα σταθεί ως φάρος ενσωμάτωσης για την πόλη της Νέας Υόρκης, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» για να προχωρήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass