Ουρές για τρίτη δόση

Αφαιρεί όλες τις χώρες από την «κόκκινη ταξιδιωτική λίστα» για την Covid-19

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2021 16:14

ΛΟΝΔΙΝΟ
Μεγάλες ουρές σχηματίσθηκαν έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα στη Βρετανία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να εμβολιασθούν με την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του Covid, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να ξεπεράσει την ανοσία των πλήρως εμβολιασμένων. Η Εθνική Υγειονομική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχουν κλειστεί 704.148 ραντεβού, από τα οποία τα 655.170 για την τρίτη δόση.
Οι Αρχές ζήτησαν τη 12ωρη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων επί 7 ημέρες την εβδομάδα, όπου αυτό είναι δυνατόν, σε κάθε κοινότητα, και διαθεσιμότητα για ραντεβού σε 16ωρη βάση ημερησίως, δήλωσε η διευθύντρια του προγράμματος εμβολιασμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).


Προβλήματα παρουσιάζονται στην παραγγελία αυτοδιαγνωστικών τεστ, που θα απαιτούνται για ορισμένες κοινωνικές εκδηλώσεις, για κατ’ οίκον παράδοση. «Δεν υπάρχουν διαθέσιμα rapid test για κατ’ οίκον παράδοση», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης.
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ
Η Βρετανία θα αποσύρει και τις 11 χώρες από την «κόκκινη ταξιδιωτική λίστα» της για την Covid-19 από σημερα Τετάρτη, διότι υπάρχει αυτή τη στιγμή διασπορά στην κοινότητα της παραλλαγής Όμικρον, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ ενώπιον του κοινοβουλίου. Η βρετανική κυβέρνηση πρόσθεσε τις χώρες της νότιας Αφρικής στον «κόκκινο» κατάλογό της στα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως η είσοδος επιτρεπόταν μονάχα σε Βρετανούς πολίτες ή κατοίκους που έπρεπε να μπουν σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.
«Τώρα που καταγράφεται διασπορά στην κοινότητα της Όμικρον στη Βρετανία και η Όμικρον έχει εξαπλωθεί ευρέως στον κόσμο, η κόκκινη λίστα για τα ταξίδια είναι αυτή τη στιγμή λιγότερο αποτελεσματική στο να επιβραδύνει την εισβολή της Όμικρον από το εξωτερικό», εξήγησε ο Τζάβιντ.
«Αν και θα διατηρήσουμε τα προσωρινά μέτρα διενέργειας τεστ για τους διεθνείς ταξιδιώτες, θα αποσύρουμε και τις 11 χώρες από τον «κόκκινο» ταξιδιωτικό κατάλογο, από αύριο το πρωί στις 4 (τοπική ώρα)».
Η Βρετανία ζητά από όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να υποβάλονται είτε σε ένα PCR είτε σε ένα rapid τεστ το μέγιστο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους.
Οι 11 χώρες που θα αποσυρθούν από την «κόκκινη» λίστα είναι: η Ανγκόλα, η Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, το Μαλάουι, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Νιγηρία, η Νότια Αφρική, η Ζάμπια και η Ζιμπάμπουε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass