«Η ανθρωπότητα κινδυνεύει από τη μείωση των γεννήσεων»

Ο Ελον Μασκ προβληματίζεται για το δημογραφικό

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 12:10

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ θεωρεί ότι ο πολιτισμός μας κινδυνεύει με κατάρρευση, διότι «δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στον πλανήτη», διαφωνόντας έτσι κάθετα με όσους πιστεύουν ότι η Γη κινδυνεύει λόγω του «υπερπληθυσμού».
«Η μείωση του πληθυσμού και όχι ο υπερπληθυσμός θα είναι η καταστροφή της ανθρωπότητας», θεωρεί ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, λέγοντας ότι παρά το ότι αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός ξεπερνάει τα 8 δισεκατομμύρια, «το πρόβλημα είναι ο πολύ μικρός ρυθμός γεννήσεων». Ο ρυθμός γεννήσεων μειώνεται από το 1963, εκτός από μια μικρή ανάκαμψη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αναφέρει ο Μασκ, προσθέτοντας ότι δεν του αρέσει καθόλου η ιδέα να επιτευχθεί η μακρά διάρκεια ζωής για τον άνθρωπο -πόσο μάλλον η αθανασία... Και το εξηγεί: «Είναι σημαντικό να πεθαίνουμε, διότι συνήθως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν γνώμη ούτε τις ιδέες τους, απλά πεθαίνουν με αυτές. Εάν ζουν για πάντα, τότε η κοινωνία μας θα γίνει πολύ μονομερής, και οι νέες ιδέες δεν θα μπορούν να εδραιωθούν». Ο ίδιος πάντως, μάλλον έχει κάνει το χρέος του, αφού είναι πατέρας 6 παιδιών...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass