ΗΠΑ

Επέζησε κρυμμένος στο σύστημα προσγείωσης

Δημοσίευση: 29 Νοε 2021 12:30

Νεαρός Γουατεμαλτέκος, που κρύφτηκε στο κοίλωμα του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους της American Airlines, βγήκε ζωντανός έπειτα από την πτήση από την πατρίδα του στο Μαϊάμι, παραδόθηκε σε στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης των ΗΠΑ και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασής του.


Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα τελωνεία και τη φύλαξη των συνόρων (Customs and Border Protection, CBP) επιβεβαίωσε το περιστατικό, βίντεο από το οποίο μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός WTVJ του Μαϊάμι. Στο βίντεο, που ο σταθμός άντλησε από τον λογαριασμό «Only in Dade» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, εικονίζεται ο νεαρός λαθρεπιβάτης, που μοιάζει παραζαλισμένος αλλά είναι σώος, καθισμένος στο ταρμάκ, πλάι στο αεροσκάφος. H πτήση από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας στο Μαϊάμι διαρκεί δυόμισι ώρες. Πολίτες της Γουατεμάλας ήταν πολλοί από τους περίπου 1,7 εκατ. παράτυπους μετανάστες που συνελήφθησαν ή απελάθηκαν από τις αμερικανικές αρχές τον τελευταίο χρόνο. Πολλοί έφυγαν από τις χώρες τους για να σωθούν από τη βία των συμμοριών ή την ανέχεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass