ΝΗΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Εκατομμύρια κόκκινα καβούρια μεταναστεύουν για να αναπαραχθούν

Δημοσίευση: 22 Νοε 2021 12:15

ΣΙΔΝΕΪ


Έκπληκτοι έχουν μείνει οι τουρίστες στο Νησί των Χριστουγέννων, καθώς εκατομμύρια κόκκινα καβούρια φαίνονται να κάνουν την ετήσια μετανάστευσή τους στον ωκεανό για να αναπαραχθούν.
Πάνω από 50 εκατομμύρια από τα κατακόκκινα καβούρια θα κάνουν το ταξίδι από τη ζούγκλα μέχρι την ακτή του Εθνικού Πάρκου, στη βορειοδυτική πλευρά της Δυτικής Αυστραλίας.
Οι ντόπιοι και οι ταξιδιώτες έτρεξαν για να αιχμαλωτίσουν αυτό που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες μεταναστεύσεις ζώων στον πλανήτη, καθώς τα ιδιαίτερα αυτά πλάσματα κάνουν το νησί κόκκινο.  Σε πλάνα του φυσικού φαινομένου τα καβούρια φαίνονται να συρρέουν σε δρόμους, γέφυρες, βράχους και ρυάκια για να φτάσουν στον προορισμό τους εγκαίρως για να αναπαραχθούν.
Το προσωπικό στο νησί ξοδεύει αρκετούς μήνες προετοιμασίας για τη μετανάστευση, φτιάχνοντας ειδικά κατασκευασμένες γέφυρες καβουριών και προσωρινά φράγματα.
Η δρ Τάνια Ντέτο, συντονίστρια προγράμματος χωροκατακτητικών ειδών στο Νησί των Χριστουγέννων, είπε στην Daily Mail Australia ότι η περιοχή δεν είχε δει τόσα πολλά μεταναστευτικά καβούρια από το 2005. Όπως ανέφερε, η ομάδα ξόδεψε πολύ χρόνο για να διαχειριστεί τις γέφυρες και τα εμπόδια που βοήθησαν να κρατήσουν τα καβούρια ασφαλή στο ταξίδι τους στο Φλάινγκ Φις Κόουβ, την πρωτεύουσα του Νησιού των Χριστουγέννων.
Η πολυαναμενόμενη μετανάστευση πυροδοτείται συνήθως από τις πρώτες βροχοπτώσεις της υγρής περιόδου που σημειώνονται τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Λίγες μέρες ισχυρής βροχής στην αρχή του μήνα ώθησαν τα αρσενικά καβούρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βαδίσουν προς την παραλία, μαζεύοντας θηλυκά καθ’ οδόν. Ο ακριβής χρόνος και η ταχύτητα της μετανάστευσης καθορίζεται από τη φάση του φεγγαριού με τα καβούρια που προβλέπεται να γεννήσουν στις 29 ή 30 αυτού του μήνα. Τα έξυπνα καρκινοειδή ξέρουν ακριβώς πώς να χρονομετρούν την αναχώρηση από τα λαγούμια τους για να φτάσουν στην παραλία εγκαίρως για βέλτιστη ωοτοκία. Κάθε θηλυκό καβούρι θα απελευθερώσει 100.000 αυγά στον Ινδικό Ωκεανό για πέντε ή έξι συνεχόμενες νύχτες κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης.
Έναν μήνα αργότερα, τα κόκκινα καβούρια θα επιστρέψουν στην ακτή για να κάνουν το ταξίδι για το σπίτι στο τροπικό δάσος του νησιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass