Αίμα και συλλήψεις για το νέο lockdown

ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΕ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ ΚΑΙ ΒΙΕΝΝΗ *ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2021 12:10

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
Πρωτοφανή επεισόδια ξέσπασαν στο Ρότερνταμ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για τον κορονοϊό. Οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, που απάντησαν με πυροβολισμούς και ρίψεις νερού.

«Δεκάδες συλλήψεις έχουν γίνει, αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες. Περίπου επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών», ανακοίνωσε η Αστυνομία. «Ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά και υπήρχαν και απευθείας πυροβολισμοί γιατί η κατάσταση ήταν επικίνδυνη», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Πατρίσια Βέσελς. Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, έκανε λόγο για «όργιο βίας». «Αστυνομικοί ένιωσαν την ανάγκη να τραβήξουν όπλο στο τέλος, για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», δήλωσε. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για περιορισμό της πρόσβασης σε κλειστούς χώρους. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, όσους έχουν νοσήσει και όσους διαθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού. Οι Αρχές ζήτησαν από ανθρώπους που κατέγραψαν εικόνες των επεισοδίων να στείλουν το υλικό στην αστυνομία, για περαιτέρω διερεύνηση.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ
Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από χθες  το μεσημέρι και στο κέντρο της Βιέννης, διαμαρτυρόμενοι για το λοκντάουν και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστρίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19. Η διαδήλωση οργανώθηκε από το ακροδεξιό κόμμα FPÖ, ωστόσο ο ηγέτης του, ο Χέρμπερτ Κικλ, ήταν απών αφού έχει βρεθεί θετικός στον νέο κορονοϊό. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από την καγκελαρία, κρατούσε πανό με συνθήματα κατά της «δικτατορίας του κορονοϊού». «Όχι στον διχασμό της κοινωνίας» έγραφε ένα πλακάτ. Η συγκέντρωση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς η αστυνομία φοβόταν μήπως παρεισφρήσουν νεοναζί και χούλιγκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass