ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Προς παράταση το ευρω-ψηφιακό πιστοποιητικό

ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2022

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 12:10

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Την πιθανότητα να προταθεί η επέκταση της χρήσης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού κατά του κορονοϊού, πριν από τον Μάρτιο του 2022, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας την Πέμπτη  η γενική διευθύντρια της Γ.Δ. Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Επιτροπής, Ανα Γκαγιέγκο Τόρες, δήλωσε ότι η Επιτροπή πρέπει να παρουσιάσει μια δεύτερη έκθεση για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό έως τον Μάρτιο του 2022. Η έκθεση αυτή θα μπορούσε να συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόταση της Επιτροπής για επέκταση του κανονισμού του πιστοποιητικού, ο οποίος λήγει στις 30 Ιουνίου 2022. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτή η πρόταση θα παρουσιαστεί νωρίτερα», σημείωσε η ίδια. Σημειώνεται ότι, ο τρέχων κανονισμός της ΕΕ για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εγκρίθηκε τον Ιούνιο 2021 και προβλέπει περίοδο εφαρμογής 12 μηνών. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η απαραίτητη νομοθετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, πριν από τον Ιούνιο του 2022», δήλωσε η κ. Γκαγιέγκο και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει τον Ιούνιο. Η μη παράταση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού σε μια τέτοια κατάσταση θα είχε ως αποτέλεσμα πρόσθετους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία, καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες θα στερηθούν έναν αποτελεσματικό, ασφαλή και φιλικό ως προς την προστασία δεδομένων τρόπο απόδειξης της κατάστασής τους ως προς την Covid-19. Φυσικά η όποια πρόταση για επέκταση του κανονισμού θα είναι χρονικά περιορισμένη. Σε τελική ανάλυση, στόχος της Επιτροπής είναι να επιστρέψει στην απεριόριστη ελεύθερη κυκλοφορία, μόλις τελειώσει η πανδημία». Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γενική διευθύντρια της Γ.Δ. Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Επιτροπής, ανέφερε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα παρουσιαστεί πρόταση για την αναθεώρηση της σύστασης για τη διευκόλυνση των ελεύθερων ασφαλών μετακινήσεων στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Αυτή θα λάβει υπόψη την πρόοδο που έγινε στον εμβολιασμό και τη χρήση πιστοποιητικών (πάνω από 600 εκατομμύρια πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί στην ΕΕ από τον Ιούλιο).
Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτηση με θέμα «ο συντονισμός των μέτρων των κρατών-μελών υπό το πρίσμα των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid-19 στην ΕΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass