ΙΣΡΑΗΛ

Ο οικιακός βοηθός υπουργού κατηγορείται για κατασκοπεία

Δημοσίευση: 19 Νοε 2021 12:34

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Ο οικιακός βοηθός του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, κατηγορήθηκε χθες για κατασκοπεία υπέρ μιας ομάδας χάκερ που συνδέονται με το Ιράν.


Σε σύντομη ανακοίνωση, η Σιν Μπετ, η ισχυρή υπηρεσία πληροφοριών και εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, ανέφερε ότι συνέλαβε και ανέκρινε τον Ομρι Γκόρεν Γκοροτσόφσκι, 37 ετών, οικιακό βοηθό του Μπένι Γκαντς, πρώην αρχηγού του Επιτελείου Στρατού και σήμερα επικεφαλής του υπουργείου Αμυνας, για επαφές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με «οντότητα η οποία συνδέεται με το Ιράν» και στην οποία πρότεινε τη «βοήθειά» του με δεδομένη την πρόσβασή του στην κατοικία του υπουργού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Λοντ, μια πόλη του κεντρικού Ισραήλ όπου ζει ο Γκοροτσόφσκι, ο τελευταίος είχε χρησιμοποιήσει πλαστό όνομα και είχε έρθει σε επαφή με χάκερ της ομάδας Black Shadow. Πιο συγκεκριμένα, ο οικιακός βοηθός, που συνελήφθη στις 4 Νοεμβρίου, είχε προτείνει ένα «λογισμικό σκουλήκι», μέσω ενός USB, στον υπολογιστή του υπουργού με αντάλλαγμα ένα «χρηματικό ποσό», υπογραμμίζεται στο κατηγορητήριο. Και προκειμένου να αποδείξει τη σοβαρότητα της πρότασής του, ο Γκοροτσόφσκι είχε φωτογραφήσει διάφορα στοιχεία στην κατοικία του υπουργού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass