ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παιδιά νηπιαγωγείου παίζουν Squid Game

Δημοσίευση: 08 Νοε 2021 12:30

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
«Σε σκοτώνω!» Αυτό ήταν το «παιχνίδι» σε νηπιαγωγείο στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, της Γερμανίας όπου παιδιά πέντε και έξι ετών αναπαριστούσαν τη δράση της δημοφιλούς σειράς «Squid Game» από την πλατφόρμα Netflix.

Στη Βαυαρία, η Αστυνομία ερευνά δίκτυο υποκίνησης μαθητών να παρακολουθήσουν τη σειρά, ενώ σύλλογοι γονέων εκφράζουν την ανησυχία τους για την αυξημένη έκθεση των παιδιών και των εφήβων σε υλικό ακατάλληλο για την ηλικία τους. Η κορεάτικη σειρά «Squid Game», η πλέον επιτυχημένη στην ιστορία του Netflix, αναφέρεται σε 456 καταχρεωμένους ενηλίκους, οι οποίοι, έγκλειστοι σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον, αναμετρώνται μεταξύ τους σε φαινομενικά αθώα παιδικά παιχνίδια. Τα παιχνίδια όμως δεν είναι καθόλου αθώα. Όποιος χάνει, πεθαίνει. Στο νηπιαγωγείο του Πίνεμπεργκ, κοντά στο Αμβούργο, τα παιδιά βρέθηκαν να αναπαριστούν τα «παιχνίδια» της σειράς, λέγοντας το ένα στο άλλο «σε σκοτώνω» ή «θα πεθάνεις». Το ίδιο συνέβη και με παιδιά ηλικίας 13 ετών, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Εκπρόσωπος του νηπιαγωγείου, με επιστολή της προς τους γονείς, ζητούσε «μεγαλύτερη υπευθυνότητα» και «να βάλουν φρένο στα παιδιά τους». Ήταν σαφές ότι τα νήπια είχαν παρακολουθήσει τη σειρά με τους γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. Οι νηπιαγωγοί αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, όταν στο τέλος ενός παιχνιδιού τα παιδιά έλεγαν μεταξύ τους «θα σε σκοτώσω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass