Εγκρίθηκε χάπι για τον κορονοιό

«Πράσινο φως» στη Merck για τη δημιουργία του έδωσε ο Μπ. Τζόνσον - Συστήνεται να δίνεται σε ασθενείς μέσα σε 5 ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων - Μειώνονται στο μισό οι πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας - ΠΟΥ: Μπορεί να δούμε μέχρι τον Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους

Δημοσίευση: 05 Νοε 2021 12:03

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιικό χάπι κατά της covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας. Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.
ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ Ή ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
Η μολνοπιραβίρη μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας όσων κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν σοβαρή COVID-19. Η ιική αλληλούχηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έδειξε ότι το χάπι είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των μεταλλάξεων του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της Δέλτα, σύμφωνα με τη Merck. Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη η φαρμακευτική εταιρεία έχει την επωνυμία MSD.
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Εν τω μεταξύ ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε χθες  την ανησυχία του για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης της Covid-19 που καταγράφεται αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους μέχρι τον Φεβρουάριο στην ήπειρο.
«Είμαστε και πάλι στο επίκεντρο», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο σημερινός ρυθμός της μετάδοσης στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι πολύ ανησυχητικός», δήλωσε ο Κλούγκε προσθέτοντας πως τα νέα κρούσματα πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς αυξάνονται εξαιτίας του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού.
«Αν παραμείνουμε σ’ αυτήν την πορεία, μπορεί να δούμε μέχρι τον Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της Covid-19 στην (ευρωπαϊκή) περιφέρεια», δήλωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass