Με κουπόνια και κρέας μαύρων κύκνων αντιμετωπίζει τη φτώχεια

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2021 14:21

ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΚ
Από την εκτύπωση κουπονιών ως αντικατάσταση των μετρητών έως την εκτροφή μαύρων κύκνων προκειμένου το κρέας τους να καταναλωθεί από τους πολίτες, η Βόρεια Κορέα αναγκάζεται να στραφεί σε ασυνήθιστες λύσεις για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα και τις ελλείψεις σε τρόφιμα με τα σύνορα να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Με τη συγκομιδή να φθάνει στο τέλος της, οι διεθνείς παρατηρητές λένε ότι η επισιτιστική και οικονομική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα παραμένει επικίνδυνη, και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυξάνεται το εμπόριο και ότι λαμβάνει μεγάλα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κίνας.


Σύμφωνα με την υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εκδώσει εντολές ζητώντας να διασφαλιστεί κάθε κόκκος ρυζιού και να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες στη γεωργία.
Οι πληροφορίες δόθηκαν σε κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτική ακρόαση, σύμφωνα με βουλευτές που ήταν παρόντες στην ενημέρωση.
Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές στη Βόρεια Κορέα, οι οποίες δεν κατονομάζονται, η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρηματικά κουπόνια αξίας περίπου 1 δολαρίου λόγω της έλλειψης χαρτονομισμάτων βορειοκορεατικών γουόν.
Η ιστοσελίδα Rimjin-gang, που εδρεύει στην Ιαπωνία και τη διαχειρίζονται αποστάτες από τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε ότι τα κουπόνια κυκλοφορούν τουλάχιστον από τον Αύγουστο, εν μέρει διότι το χαρτί και το μελάνι για το επίσημο νόμισμα δεν εισάγονται πλέον από την Κίνα. Η έλλειψη χαρτονομισμάτων γουόν ίσως έχει ενταθεί και από τα μέτρα καταστολής της κυβέρνησης για τη χρήση ξένου νομίσματος, κυρίως αμερικανικών δολαρίων και κινεζικών γιουάν που χρησιμοποιούνταν ευρέως στο παρελθόν, ανέφερε το νοτιοκορεατικό NK News.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τη χρήση κουπονιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass