ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Απειλεί και πάλι την Ευρώπη

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2021 12:25

ΠΑΡΙΣΙ


Σημάδια επιδείνωσης του κορονοϊού παρατηρούνται στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έξαρση της πανδημίας, όσο πλησιάζει ο χειμώνας.
Η μία μετά την άλλη, οι χώρες της γηραιάς ηπείρου βρίσκονται αντιμέτωπες με σημάδια ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη εξετάζουν ήδη το «πάγωμα» της άρσης μέτρων ή ακόμη και την επιβολή νέων αυστηρότερων περιορισμών στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Η Βρετανία σχεδιάζει να επεκτείνει το εμβολιαστικό πρόγραμμά της σε παιδιά, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη διάδοση του κορονοϊού στα σχολεία της χώρας. Την ίδια ώρα, οι αριθμοί που καταγράφονται καθημερινά προκαλούν έντονο προβληματισμό.
Η Ρουμανία κατέγραψε κατά την τελευταία επίσημη αναφορά των υγειονομικών αρχών τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων από την έναρξη της πανδημίας. Έχοντας τη δεύτερη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στην ΕΕ, η χώρα ανέφερε 561 θανάτους σε μία ημέρα, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησίασαν τις 19.000. Την ίδια ώρα, η Λετονία βρίσκεται ένα βήμα πριν την εκ νέου επιβολή καθολικού lockdown, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού απειλεί το σύστημα υγεία της χώρας. «Η Λετονία είναι πρώτη στον κόσμο όσον αφορά τα ποσοστά μολύνσεων», είπε ο υπουργός Υγείας Ντάνιελς Πάβλουτς, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Και η Τσεχία όμως κατέγραψε χθες 2.521 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον βαρύτερο απολογισμό από τα τέλη Απριλίου, όπως προκύπτει από στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Η κυβέρνηση της Τσεχίας επέλεξε να μην αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας επικεντρώνοντας, αντίθετα, στους εμβολιασμούς καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους προσβληθέντες από τον ιό είναι ανεμβολίαστοι.
Αύξηση 44% κατέγραψαν οι νέες μολύνσεις κορονοϊού στην Ολλανδία, μέσα σε μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία στη χώρα να περικόπτουν τις υπηρεσίες τους φροντίδας άλλων ασθενειών, ώστε να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων Covid-19.
Την ίδια ώρα, η σχεδιαζόμενη άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ιρλανδία φαίνεται πως επιβραδύνεται, εν μέσω αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών στη χώρα.
Καθώς ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, η Ρωσία αναγκάζεται να επιβάλει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, οι ανεμβολίαστοι Μοσχοβίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για διάστημα τεσσάρων μηνών, αρχής γενομένης από τις 25 Οκτωβρίου.
Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να βγαίνουν για βόλτα ή φυσική δραστηριότητα, αλλά θα πρέπει κατά τα άλλα να παραμένουν σπίτι, καθώς στη Ρωσία μόλις 1 στους 3 ηλικιωμένους έχει εμβολιαστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass