ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ξεπέρασαν τα 5 εκατ. οι θάνατοι παγκοσμίως

Περίπου πέντε θάνατοι το λεπτό -Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ακόμη λάβει έστω μία δόση εμβολίου

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2021 12:29

ΠΑΡΙΣΙ


Οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με τον κορονοϊό ξεπέρασαν την Παρασκευή τα 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με τους ανεμβολίαστους να είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στην επιθετική παραλλαγή Δέλτα.
Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ακόμη λάβει έστω μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με το Our World in Data https://ourworldindata.org/covid-vaccinations.
Πέρασε λίγο πάνω από ένας χρόνος για να φθάσουν οι θάνατοι που συνδέονταν με την COVID-19 τα 2,5 εκατ., ενώ οι επόμενοι 2,5 εκατ. θάνατοι καταγράφηκαν σε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες, σύμφωνα πάντα με ανάλυση του Reuters.
Περισσότεροι από τους μισούς των συνολικών θανάτων σε όλο τον κόσμο που καταγράφονται κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, στο Μεξικό και στην Ινδία.
Παγκοσμίως ένας μέσος όρος 8.000 θανάτων καταγραφόταν καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, ή περίπου πέντε θάνατοι το λεπτό. Ωστόσο το παγκόσμιο ποσοστό των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Το AFP σημειώνει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την COVID-19, ότι ο απολογισμός της πανδημίας μπορεί να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.
ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ
Εν τω μεταξύ η  νέα και ανησυχητική αύξηση των θανάτων στη διάρκεια του καλοκαιριού σημαίνει ότι η επιδημία του κορονοϊού είναι η πιο θανατηφόρα στην ιστορία των ΗΠΑ, επισημαίνει η εφημερίδα «The New York Times». Επικαλούμενη στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τονίζει ότι από τους 100.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, μόνον 2.900 ήταν εμβολιασμένοι, δηλαδή ποσοστό 2,9%.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, η πανδημία «χτυπάει» κυρίως τις πολιτείες του αμερικανικού Νότου, όπου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλότερο συγκριτικά με τις Βόρειες περιοχές, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο κατά τα πρώτα κύματα. Όπως σημειώνεται, από τις 16 Ιουνίου η πολιτεία του Μισισιπή, όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων δεν υπερβαίνει το 45%, έχει καταγράψει σχεδόν 80 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Στη γειτονική Λουιζιάνα, όπου η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται περίπου στο 46%, έχουν καταγραφεί σχεδόν 70 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους. Στον αντίποδα, πολιτείες όπως η Μασαχουσέτη, η Νέα Υόρκη και το Μέιν, όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κυμαίνεται από το 65% έως το 69%, οι θάνατοι λόγω κορονοϊού δεν υπερβαίνουν τους 18 ανά 100.000.
Οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν σχεδόν 11 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους εάν νοσήσουν σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με έρευνα του CDC, που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο λαμβάνοντας υπόψη την κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα. Διατρέχουν επίσης πενταπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό και υπερδεκαπλάσιο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η μελέτη, η οποία εκτείνεται από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουλίου, χρησιμοποίησε δεδομένα από 10 πολιτείες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass