Ελλειψη εκδοροσφαγέων αντιμετωπίζει η Βρετανία

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2021 14:08

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η Βρετανία αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή έλλειψη χιλιάδων εκδοροσφαγέων και εκφράζονται φόβοι για ελλείψεις σε παραδοσιακά προϊόντα για τα Χριστούγεννα, καθώς και για μαζικές θανατώσεις ζώων, καθώς δεν μπορεί να γίνει η επεξεργασία του κρέατος, σύμφωνα με επαγγελματίες του τομέα.
Η Βρετανική Ένωση Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Κρέατος (BMPA) εξηγεί στο φύλλο της εφημερίδας The Times που κυκλοφόρησε χθες πως στον τομέα υπάρχει έλλειψη 15.000 εκδοροσφαγέων, πράγμα που έχει αναγκάσει τον τομέα να επικεντρωθεί στην προμήθεια των σούπερ-μάρκετ μόνο με βασικά κομμάτια κρέατος.


«Θα έπρεπε να είχαμε παραγάγει ήδη από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο τρόφιμα για τα Χριστούγεννα, όμως αυτό δεν έχει συμβεί ως τώρα», ανέφερε η BMPA προειδοποιώντας πως «θα υπάρξουν ελλείψεις εορταστικών τροφίμων, όπως λουκάνικα τυλιγμένα με μπέικον», ένα αγαπημένο φαγητό των Βρετανών για τις γιορτές.
Η βρετανική οικονομία πλήττεται αυτήν τη στιγμή από έλλειψη εργατικού δυναμικού εξαιτίας της πανδημίας και του Brexit. Ιδιαίτερα η έλλειψη οδηγών φορτηγών έχει προκαλέσει μέχρι τώρα προβλήματα στις παραδόσεις καυσίμων, επιφέροντας εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα ελλείψεις στα πρατήρια καυσίμων.
Όμως τα ράφια των σούπερ-μάρκετ, οι αλυσίδες ταχείας εστίασης, ακόμη και οι παμπ πλήττονται επίσης από τα προβλήματα στις παραδόσεις, στα οποία υπάρχει κίνδυνος να προστεθεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον τομέα της παραγωγής.
Η έλλειψη εκδοροσφαγέων μπορεί να σημάνει τη θανάτωση 150.000 χοίρων μέσα στις δέκα επόμενες ημέρες, προειδοποίησε το εθνικό συνδικάτο αγροτών.
Τα ζώα αυτά «δεν θα μπουν στην αλυσίδα των τροφίμων» και μάλλον «θα αποτεφρωθούν» ή θα «πεταχτούν στα σκουπίδια», καθώς δεν υπάρχει επαρκές εργατικό δυναμικό για να επεξεργαστεί το κρέας, υπογράμμισε μιλώντας στο BBC ο Ρομπ Μιούτιμερ πρόεδρος της βρετανικής ένωσης χοιροτρόφων National Pig Association.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass