Λήξαν το θέμα με Ελπιδοφόρο

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο κτίριο του ΟΗΕ -Παρών και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 12:01

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο

Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης πως «το θέμα θεωρείται λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της». Μάλιστα, κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλβέρτο Μπουρλά, παρουσία του Κ. Μητσοτάκη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Μπουρλά «για ό,τι κάνατε. Είμαστε περήφανοι για εσάς». Σε εκείνο το σημείο ο πρωθυπουργός προσέθεσε: «Περήφανοι ως Ελληνες!».
Εν τω μεταξύ «ο κυβερνητικός χειρισμός του ζητήματος που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σε τουρκική εκδήλωση, είναι τουλάχιστον παιδαριώδης», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, άσκησε και ο Γιώργος Παπανδρέου και ζητά να του πουν «συγγνώμη». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «ακατανόητη κι απρεπή» τη δυσφορία που εξέφρασε η κυβέρνηση προς το πρόσωπο του κ. Ελπιδοφόρου, για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».
«Η στάση της κυβέρνησης έναντι του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, είναι τουλάχιστον ακατανόητη και απρεπής. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της θέσης και του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και των βασικών αρχών της θρησκευτικής διπλωματίας», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου. Αφήνει αιχμές για ακραίες, για δήθεν πατριωτικές και προφανώς πατριδοκάπηλες αντιλήψεις ενός μέρους του πολιτικού συστήματος, με σκοπό, όπως σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, «την αντιμετώπιση της προφανούς αδυναμίας του να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass