Δολοφονίες και διαπομπεύσεις

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο «ΝΟΜΟΣ» ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2021 12:00

ΚΑΜΠΟΥΛ

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν χθες ότι έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την κοιλάδα του Πανσίρ,

τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στο Αφγανιστάν, με τον επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης Μασούντ να δηλώνει ότι είναι ασφαλής. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε ότι η κοιλάδα Πανσίρ, το τελευταίο προπύργιο του «εχθρού», καταλήφθηκε, εξηγώντας ότι το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης «απάντησε αρνητικά» όταν οι ισλαμιστές αντάρτες προσπάθησαν να διαπραγματευθούν.
Εξάλλου ο Μουτζάχιντ πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των αμάχων στη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ επισήμανε ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο στην επαρχία Πανσίρ θα αποκατασταθεί «από σήμερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμρουλάχ Σάλεχ, που είχε καταφύγει στην Πανσίρ και πολεμούσε εναντίον των Ταλιμπάν, διέφυγε στο Τατζικιστάν. Από την πλευρά του επικεφαλής του Μετώπου Μασούντ έγραψε στο Twitter ότι «είναι ασφαλής». Σε ό,τι αφορά την νέα αφγανική κυβέρνηση ο Μουτζάχιντ δήλωσε ότι η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί σύντομα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε, εξηγώντας ότι «μένουν κάποια τεχνικά ζητήματα», ενώ απέρριψε τις πληροφορίες ότι η ανακοίνωση καθυστερεί λόγω διαφωνιών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα θα κάνει σύντομα δημόσια εμφάνιση. Ο Μουτζάχιντ προειδοποίησε εξάλλου οποιονδήποτε προσπαθήσει να αντισταθεί στους Ταλιμπάν και ζήτησε από τα μέλη του αφγανικού στρατού να επιστρέψουν για να υπηρετήσουν στις νέες υπηρεσίες ασφαλείας.
«Το Ισλαμικό Εμιράτο είναι πολύ ευαίσθητο στο θέμα των εξεγέρσεων. Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να προκαλέσει εξέγερση θα παταχθεί σκληρά», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που σχηματίστηκαν τα προηγούμενα 20 χρόνια θα κληθούν να επανενταχθούν στις δυνάμεις ασφαλείας στο πλευρό των Ταλιμπάν», επισήμανε.ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΓΚΥΟΥ
Μέλη των Ταλιμπάν φέρονται να δολοφόνησαν έγκυο η οποία εργαζόταν για την αστυνομία στη δυτική επαρχία Γορ, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές Κυριακή. Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν σε φυλακή, δολοφονήθηκε το Σάββατο μπροστά στον σύζυγο και στον γιο της, ανέφερε ο Χασάν Χακίμι, ακτιβιστής από την επαρχία που ζει στο εξωτερικό. Δύο πρώην αξιωματούχοι στην επαρχία, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσαν το συμβάν.
Μαχητές των Ταλιμπάν στην πόλη Τζελαλαμπάντ, που βρίσκεται στο ανατολικό Αφγανιστάν, περιέφεραν στους δρόμους πάνω σε ένα φορτηγάκι ένα άνδρα στο οποίον είχαν φορέσει στο λαιμό του δύο λάστιχα αυτοκινήτου που είχε κλέψει, γράφει οστότοπος Afghan Urdu στην σελίδα του στο Twitter. «Στο Τζελαλαμπάντ συνελήφθη άνδρας που έκλεψε δύο λάστιχα αυτοκινήτου. Και τα δύο λάστιχαν είχαν περαστεί στο λαιμό του κλέφτη, τον οποίο περιέφεραν στην πόλη», αναφέρεται στο κείμενο.
Η τιμωρία αυτή αποτελεί προειδοποίηση για άλλους κλέφτες, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα επιβάλλουν την τάξη στην χώρα εφαρμόζοντας σκληρά μέτρα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass