«Πνίγηκε» η Νέα Υόρκη

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2021 13:10

NEA YORKH
Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης αργά το βράδυ της, Τετάρτης, καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις από την τροπική καταιγίδα Άιντα προκάλεσαν πλημμύρες και επικίνδυνες συνθήκες στους δρόμους.
Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι αιφνίδιες πλημμύρες που έπληξαν τη Νέα Υόρκη και την ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής μεγαλούπολης στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι.


Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC κάνει λόγο για 22 νεκρούς συνολικά, 14 εκ των οποίων στο Νιου Τζέρσεϊ.
«Κηρύσσω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσω τους Νεοϋορκέζους που έχουν πληγεί από την καταιγίδα», έγραψε στο Twitter η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο χαρακτήρισε τις πλημμύρες και τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία «ιστορικό καιρικό φαινόμενο».
Το NBC της Νέας Υόρκης μετέδωσε πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Νιού Τζέρσεϊ και τέσσερις στην pόλη της Νέας Υόρκης χθες, Τετάρτη, το βράδυ, όταν παγιδεύτηκαν στα υπόγειά τους ενώ η καταιγίδα προκαλούσε πλημμύρες σε όλη την πόλη.
Ο Λόρα δήλωσε πως το πτώμα ενός άνδρα ηλικίας μεταξύ 70 και 80 ετών ανασύρθηκε από τα νερά των πλημμυρών. Το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο άνδρας, παρασύρθηκε από το νερό και οι πυροσβέστες παρασύρθηκαν κάτω από το όχημα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να φτάσουν σ’ αυτόν, μετέδωσε το CNN. Αργά το βράδυ, διακόπηκε η λειτουργία σχεδόν όλων των γραμμών του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης, είχε μεταδώσει νωρίτερα το CNN, καθώς ο εξασθενημένος πλέον κυκλώνας Άιντα έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και την απειλή ξαφνικών πλημμυρών και ανεμοστροβίλων.
Τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο Νιού Τζέρσεϊ ανεστάλησαν λόγω της κακοκαιρίας.
Το αεροδρόμιο Newark Liberty του Νιού Τζέρσεϊ ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως πλήττεται από «σοβαρές πλημμύρες». Πρόσθεσε πως μερικές πτήσεις επαναλήφθηκαν κοντά στα μεσάνυχτα, αφού είχαν διακοπεί όλες αργά την Τετάρτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass