«Μία μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση αρχίζει»

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - EΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2021 12:20

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις «σωτηρίας» πολιτών και ευάλωτων Αφγανών από την Καμπούλ, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τον τρόπο που θα κυβερνήσει το ισλαμιστικό κίνημα. Τα δικαιώματα των γυναικών και οι ελευθερίες όσων επιλέγουν να παραμείνουν στη χώρα παραμένουν με ερωτηματικό.


Όλοι γνωρίζουν τη βαρβαρότητα των Ταλιμπάν από την πρώτη περίοδο εξουσίας τους στη χώρα. Όσο κι αν ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, τονίζει ότι έχουν αλλάξει, οι δηλώσεις του αμφισβητούνται.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους Πρόσφυγες απηύθυνε χθες έκκληση για υποστήριξη των Αφγανών πολιτών. Συγκεκριμένα, ο Φιλίπο Γκράντι, ο Ύπατος Αρμοστής, ζήτησε να παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα και περισσότερες χώρες να μοιραστούν «αυτή την ανθρωπιστική ευθύνη» με το Ιράν και το Πακιστάν, που φιλοξενούν ήδη 2,2 εκατομμύρια Αφγανούς.
Παράλληλα, σημείωσε: «Είναι θέμα ημερών να τελειώσει η αερομεταφορά από την Καμπούλ και η τραγωδία που ξετυλίγεται δεν θα είναι πια τόσο ορατή. Όμως θα εξακολουθήσει να είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για εκατομμύρια Αφγανούς. Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε. Μια πολύ μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μόλις που αρχίζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass