ΔΑΝΙΑ

Eπιασε το 80% στους εμβολιασμούς και αίρει τα περιοριστικά μέτρα

2021-08-30 12:12:00

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2021 12:40

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
H κυβέρνηση της Δανίας, επικαλούμενη το υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων στη χώρα, ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί τον κορονοϊό ως μια «κοινωνική κρίσιμη ασθένεια». «Η επιδημία είναι υπό έλεγχο. Έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Γι’ αυτόν τον λόγο μπορούμε να αποσύρουμε από τις 10 Σεπτεμβρίου κάποια από τα μέτρα που λάβαμε για να διαχειριστούμε την πανδημία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χέουνικε.


Ένα από τα μέτρα που αποσύρει είναι το ψηφιακό διαβατήριο κορονοϊού. Μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο που δείχνει αν ο κάτοχος έχει είτε αρνητικό τεστ 72 ωρών, είτε εμβολιαστεί είτε νοσήσει 2-12 εβδομάδες νωρίτερα.
Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι σε έντυπη μορφή. Οι Δανοί το χρησιμοποιούσαν είτε για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, να πάνε σε ένα κλαμπ , στο κομμωτήριο, στο σινεμά και στο θέατρο. «Παρόλο που βρισκόμαστε σε καλό σημείο, δεν είμαστε έξω από την επιδημία.
Και η Κυβέρνηση δεν θα διστάσει να δράσει γρήγορα εάν η πανδημία απειλήσει ξανά σημαντικές λειτουργίες στην κοινωνία μας», πρόσθεσε.
Στο 58,2% οι εμβολιασμοί των παιδιών.
Ο εμβολιασμός των παιδιών στη Δανία ξεκίνησε τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία τα παιδιά ηλικίας από 12-19 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου σε ποσοστό 58,2%, ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένο 43,6%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass