Επίθεση των ΗΠΑ με drone κατά βομβιστή αυτοκτονίας

Σχεδίαζε επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2021 12:02

ΚΑΜΠΟΥΛ
Νέα έκρηξη συγκλόνισε χθες το απόγευμα την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. H έκρηξη σημειώθηκε και πάλι κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λίγες μόλις ημέρες μετά τις δύο φονικές εκρήξεις που σκότωσαν σχεδόν 200 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτικών.

Λίγη ώρα αργότερα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς ανάμεσά τους και ένα παιδί, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, έκαναν λόγο για στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά του αφγανικού παραρτήματος του ISIS. Οι ίδιοι, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ πριν λίγες μέρες. Παράλληλα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση είχε στόχο «βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS» ο οποίος θεωρήθηκε ότι κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ για να επιτεθεί, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες εκκένωσης. Η απειλή εκτιμάται ότι εξουδετερώθηκε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, τον οποίο επικαλείται το Sputnik, το χτύπημα είχε στόχο βομβιστή αυτοκτονίας που κινούνταν με όχημα κατευθυνόμενος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου και θα χτυπούσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass