ΚΥΠΡΟΣ

Αφαίρεσαν το κυπριακό διαβατήριο από τον Τατάρ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2021 12:20

Σφοδρά ενοχλημένος είναι ο Ερσίν Τατάρ μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας να αφαιρέσει τα κυπριακά διαβατήρια από στελέχη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του τουρκοκύπριου κατοχικού ηγέτη.


Υπονομεύουν κυριαρχία, ανεξαρτησία και ακεραιότητα
Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται ως απάντηση στις προκλήσεις και τις ανακοινώσεις Ερντογάν και Τατάρ για τα Βαρώσια όπως επισημαίνεται από τη Λευκωσία αφορά σε πρόσωπα που «με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Καταδικάζω την ελληνική διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση. Αυτό είναι αναχρονισμός, είναι ρατσισμός, είναι λάθος όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχει νομική βάση.
Είναι απαράδεκτο να γίνεται μια τέτοια διάκριση μεταξύ πολιτών» δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν χρησιμοποιεί το κυπριακό διαβατήριό του για χρόνια.
Δεν το χρησιμοποιώ
«Aυτό δεν είναι ατομικό ζήτημα. Προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ αυτό το διαβατήριο για χρόνια, η απόφαση δεν με δεσμεύει. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τους ανθρώπους και την κοινωνία μας. Εάν οι άνθρωποι μας έχουν λάβει ποτέ αυτά τα διαβατήρια, οφείλεται στις συνθήκες που βρίσκονται» ανέφερε ο Ε. Τατάρ και συμπλήρωσε: «Κατά κάποιον τρόπο το αντίπαλο μέρος κατέλαβε την Κυπριακή Δημοκρατία και σήμερα αντιμετωπίζεται ως Ελληνική Δημοκρατία» ενώ πρόσθεσε ότι η ανάκληση των διαβατηρίων είναι μια συμπεριφορά που δεν μπορεί να εγκριθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass