Τελεσίγραφο των Ταλιμπάν στους Αμερικανούς

«ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ, «ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ» - ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: 16.000 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2021 12:00

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Σε 16.000 ανέρχονται οι πολίτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα επιπλέον ελικόπτερο για να μεταφερθούν Αμερικανοί από την Καμπούλ στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.


Συνολικά, από τον Ιούλιο έχουν μεταφερθεί εκτός Αφγανιστάν 42.000 άνθρωποι και οι 37.000 από αυτούς έφυγαν μετά τις 14 Αυγούστου, καθώς εντείνεται η επιχείρηση εκκένωσης μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.
ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ
Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα είναι εκτεθειμένοι σε «συνέπειες», αν καθυστερήσουν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν, που προβλέπεται για τις 31 Αυγούστου, ώστε να συνεχίσουν την απομάκρυνση πολιτών από την Καμπούλ, προειδοποίησε χθες εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ο οποίος ερωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι (οι Ηνωμένες Πολιτείες) θα αποσύρουν όλες τις ένοπλες δυνάμεις τους στις 31 Αυγούστου. Συνεπώς, αν παρατείνουν (την παρουσία τους), αυτό σημαίνει πως παρατείνουν την κατοχή, ενώ δεν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Σουχάιλ Σαχίν.
«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν περισσότερο χρόνο για να συνεχίσουν τις απομακρύνσεις, η απάντηση είναι όχι. Διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες», πρόσθεσε. «Αυτό θα δημιουργήσει δυσπιστία μεταξύ μας. Αν έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν την κατοχή, αυτό θα προκαλέσει μια αντίδραση».
ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΧΑΟΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας ανέφερε ότι η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ γίνεται όλο και πιο χαοτική.
Επεσήμανε, δε, ότι η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τους Ταλιμπάν, προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία το αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Στάθηκε επίσης στην ανάγκη η ομάδα των G7 να συζητήσει για τη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν, αλλά και για την επέκταση της προθεσμίας εκκένωσης της Καμπούλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass