ΚΟΥΒΑ

Aδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Soberana 2

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2021 12:21

ΑΒΑΝΑ
Η Κούβα διαθέτει πλέον δύο εγκεκριμένα εμβόλια για την Covid-19 που αναπτύχθηκαν από επιστήμονες της νήσου, καθώς την Παρασκευή δόθηκε άδεια επείγουσας χρήσης στο Soberana 2, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή του τομέα των φαρμάκων (CECMED).


Η ανακοίνωση αυτή έγινε τη στιγμή που ενώ η συγκεκριμένη χώρα είναι αντιμέτωπη με έξαρση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό. Έγινε έναν μήνα μετά τη χορήγηση άδειας επείγουσας χρήσης στο Abdala, το πρώτο εμβόλιο για την Covid-19 στη Λατινική Αμερική. Η άδεια δόθηκε έπειτα από «αυστηρή διαδικασία ελέγχου» τις τελευταίες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας «αποτιμήθηκαν όλα τα στοιχεία που αφορούν την αποτελεσματικότητα» του σκευάσματος αυτού, είπε η Όλγα Λίντια Χακόμπο, η διευθύντρια της CECMED.
Το Soberana 2, το οποίο σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές έχει αποτελεσματικότητα 91,2% ως προς την αποτροπή της εκδήλωσης συμπτωμάτων, είναι ήδη μέρος προγράμματος ανοσοποίησης που αποτελείται από δύο δόσεις και μια τρίτη με το Soberana Plus.
Η χορήγηση των Σομπεράνα και Αμπντάλα – και αυτό απαιτεί τρεις δόσεις – άρχισε τον Μάιο στην Κούβα, στο πλαίσιο στοχευμένης παρέμβασης στις περιοχές που πλήττονταν περισσότερο από την πανδημία.
Ως εδώ λίγοι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Κουβανοί έχουν λάβει και τις τρεις δόσεις του Σομπεράνα ή του Αμπντάλα, 4,3 εκατ. έχουν λάβει δύο και 4,8 εκατ. μία.
Η χώρα είδε την επιδημιολογική κατάσταση να επιδεινώνεται περαιτέρω τον Ιούλιο και, σε ορισμένες περιοχές της νήσου, αναφέρθηκαν ελλείψεις οξυγόνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass