ΠΟΥ:

Το τρίτο κύμα κορονοϊού εξαπλώνεται στην Αφρική

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2021 12:29

ΓΕΝΕΥΗ
Το τρίτο κύμα των κρουσμάτων κορονοϊού «εξαπλώνεται και επιταχύνεται» στην Αφρική με τα παραλλαγμένα στελέχη, προειδοποίησε χθες το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ήπειρο, ζητώντας αύξηση της προμήθειας εμβολίων.


Ο αριθμός των «κρουσμάτων αυξάνεται κατά 22% εβδομαδιαίως» στο σύνολο της ηπείρου, δήλωσε με ανησυχία η δρ Ματσιντίσο Μοέτι, διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ναμίμπια και η Ουγκάντα έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερό τους αριθμό εβδομαδιαίων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτή η αύξηση εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες για την εποχή στο νότιο τμήμα της Αφρικής και την εξάπλωση πιο μεταδοτικών μεταλλαγμένων στελεχών.
Ο ΠΟΥ σημείωσε επίσης μια επιτάχυνση του εμβολιασμού στην ήπειρο, με περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, σε σχέση με έναν εβδομαδιαίο μέσο όρο 3,5 εκατομμυρίων δόσεων κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass