To πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο χωρίς ρεύμα και ιατρείο

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2015 12:08

 

To πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο, βρίσκεται στις ακτές της Κολομβίας και ονομάζεται Santa Cruz del Islote. Είναι τόσο πυκνοκατοικημένο που σε αναλογία με κάθε κάτοικο ανά τετραγωνικό μέτρο, έχει τέσσερις φορές περισσότερους κατοίκους απ ότι η νέα Υόρκη και το Μανχάταν. Όμως θα περίμενε κανείς , ένα τόσο κατοικημένο μέρος να τα προσφέρει και όλα σε όσους κατοικούν εκεί, όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε αυτή τη περίπτωση.

Το νησί ανήκει στους νήσους της Καραϊβικής, έχει έκταση 0.12 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με τα 90 σπίτια του στεγάζει 1200 κατοίκους. Έχει δύο καταστήματα από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ένα ρεστοράν και ένα σχολείο. Ρεύμα δεν υπάρχει και αν υπάρχει διαρκεί για μερικές ώρες, ούτε καθαρό και πόσιμο νερό για τους κατοίκους αλλά και η έλλειψη γιατρού δυσκολεύουν τη ζωή αυτών που κατοικούν εκεί.

Σύμφωνα με τους θρύλους, το νησί ανακαλύφθηκε πριν από 150 χρόνια από έναν ψαρά οποίος αποφάσισε να μετακομίσει εκεί, καθώς το νησί ήταν καθαρό και δεν είχε κουνούπια που μάστιζαν με τις ασθένειες που κουβαλούσαν εκείνη την εποχή.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=i4aCzx3iUwc

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass