ΓΑΖΑ:

Το Ισραήλ σκότωσε διοικητή της Χαμάς

Νέος κύκλος αίματος με νεκρούς πολλούς αμάχους

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2019 18:34

ΓΑΖΑ

Νέος αιματηρός κύκλος βίας στη Λωρίδα της Γάζας, με άμαχους νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα, μεταξύ τους και παιδιά.

Στις νεότερες εξελίξεις, το Ισραήλ σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς σε μια στοχευμένη επιδρομή, όπως τη χαρακτήρισε ο στρατός, και Παλαιστίνιοι δήλωσαν πως ήταν η πρώτη τέτοια ενέργεια από τον πόλεμο του 2014 στον παλαιστινιακό θύλακο.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός ανέφερε πως ο Χάμεντ Άχμεντ Αμπέντ Χούντρι ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά κεφαλαίων από το Ιράν σε ένοπλες παρατάξεις στη Γάζα.

Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα με στόχο το αυτοκίνητό του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ασκελόν (νότιο Ισραήλ) εξαιτίας μίας από τις δεκάδες παλαιστινιακές ρουκέτες που εκτοξεύονται από χθες Σάββατο από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος.

Εκπρόσωπός της δεν έδωσε άλλη διευκρίνιση για τα θύματα.

Ο θάνατός τους ανεβάζει στους τρεις τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν με προέλευση τον παλαιστινιακό θύλακο αφότου ξεκίνησε αυτή η νέα έξαρση της βίας.

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των ισραηλινών αντιποίνων.

Μεταξύ τους ένα κοριτσάκι και η έγκυος μητέρα του.

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΑΝΑΤΟΛΟΥ»

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι δύο Παλαιστίνιοι, ο Μπιλάλ αλ-Μπάνα και ο Αμπντουλάχ Αμπού αλ-Άτα, επλήγησαν από ισραηλινή επιδρομή στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Το Σάββατο, βομβαρδίστηκε το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας, από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

O ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τον στρατό της χώρας να συνεχίσει "τα μαζικά πλήγματα" εναντίον στόχων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία του γύρω από αυτόν.

"Έδωσα εντολή στον στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού", τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass