Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2019 18:36

Τρί-φθαλμο φίδι

Ένα φίδι με τρία μάτια βρέθηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Αυστραλία και οι δασοφύλακες που το εντόπισαν το βάφτισαν «Μόντι Πάιθον».

Ωστοσο το δύσμορφο μωρό πύθωνας πέθανε λίγο καιρό μετά τον εντοπισμό του, ίσως λόγω της δυσκολίας του να φάει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τρίτο μάτι στην κορυφή του κεφαλιού του ήταν πιθανόν αποτέλεσμα φυσικής μετάλλαξης. Ο εμπειρογνώμονας καθηγητής Bryan Fry του Πανεπιστημίου του Queensland δήλωσε, μάλιστα, πως το τρίτο μάτι του φιδιού μπορεί να ήταν «το τελευταίο κομμάτι ενός δίδυμου που έχει απορροφηθεί».

---------

Ψάρι «Γολιάθ»

Το ψάρι - τίγρης Γολιάθ ή αλλιώς τιγρόψαρο είναι δίχως καμία αμφιβολία ό,τι πιο τρομακτικό μπορεί να δει κανείς στη λεκάνη του ποταμού Κονγκό στην Κεντρική Αφρική. Με δόντια που τεμαχίζουν οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα του, μέγεθος που μπορεί να φτάσει αυτό ενός ενήλικα και βάρος που μπορεί να ξεπεράσει τα 50 κιλά το συγκεκριμένο ψάρι είναι από τα μεγαλύτερα του γλυκού νερού. Μάλιστα, η ύπαρξή του έχει αποτελέσει αφορμή για την εξάπλωση τοπικών θρύλων, με τους ιθαγενείς κατοίκους να υποστηρίζουν ότι πολλές φορές τα ψάρια καταλαμβάνονται από «πνεύματα» και επιτίθενται σε ψαράδες.

---------

Λαμπραντόρ… βοηθοί καθηγητών

Πέντε λαμπραντόρ «προσελήφθησαν» από το Πανεπιστήμιο Middlesex της Μ. Βρετανίας, προκειμένου να βοηθούν τους φοιτητές να διαχειρίζονται το στρες των εξετάσεων, αλλά κι εκείνους που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω άγχους. Μάλιστα, οι πέντε «βοηθοί καθηγητών» έχουν και τις δικές τους κάρτες προσωπικού που φέρουν τη φωτογραφία και το όνομά τους. Πρόκειται για την πιο συστηματική χρήση σκύλων σε πανεπιστήμιο, πρωτοβουλία την οποία χαιρετίζουν τόσο ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ όσο και ο υπουργός Παιδείας Ντέμιαν Χιντς για τα οφέλη της όσον αφορά στην ψυχική υγεία μαθητών και φοιτητών.

---------

Γρανίτα στις φυλακές

Οι σωφρονιστικές αρχές στη Νέα Ζηλανδία έχουν γίνει στόχος έντονης κριτικής μετά την απόφασή τους να ξοδέψουν περίπου 600.000 ευρώ για να εφοδιάσουν τις φυλακές της χώρας με γρανιτο-μηχανές. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από τον καύσωνα της περιόδου 2017-2018, ως προληπτικό μέτρο για να περιοριστούν οι εντάσεις ανάμεσα στους κρατουμένους. Όπως αποκάλυψε η αντιπολίτευση της χώρας, στις φυλακές τοποθετήθηκαν επιπλέον 193 μηχανές. Από την πλευρά του, πάντως, το αρμόδιο Υπουργείο υπερασπίστηκε την επιλογή του συνδέοντας τον καύσωνα με βίαιες συμπεριφορές, ισχυριζόμενο πως τελικά οι γρανίτες λειτουργούν ως μέτρο προφύλαξης φυλακισμένων και προσωπικού.

---------

Αστυνομικός-ακροβάτης

Πρόσφατα βίντεο κατέγραψε αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών να χοροπηδά …ξέγνοιαστος πάνω σε τραμπολίνο, στο πλαίσιο ελέγχου για ναρκωτικά σε σπίτι στην πόλη Κόβεντρι της Μ. Βρετανίας. Γείτονας που ανήρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο, σχολίασε παράλληλα το άβολο και μάλλον «αστείο» περιστατικό με τη φράση «Γι’αυτό το πράγμα πληρώνουμε φόρους», εμφανώς ενοχλημένος. Για την ιστορία ο αστυνομικός «ακροβάτης» έβγαλε τη ζώνη του με το όπλο του για να χοροπηδήσει στο τραμπολίνο, ενώ συνάδελφός του γελούσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «The Sun».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass