Πολύ πιο σύντομα το λιώσιμο των πάγων ισχυρίζεται η NASA

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2015 18:08


Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που εξέδωσε η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα υποστηρίζει πως η στάθμη των ωκεανών αλλά και γενικότερα των θαλασσών σε όλο τον κόσμο πέφτει πολύ πιο γρήγορα απ ότι υπολόγιζαν.

Καθώς οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια με τους επιστήμονες της NASA βρέθηκαν στην Γροιλανδία για να χαρτογραφήσουν τα κανάλια των πάγων ανακάλυψαν κάτι αρκετά περίεργο. Λεπτές στρώσεις πάγου αρκετά περισσότερες από την τελευταία φορά που επισκέφθηκαν την χώρα επέπλεαν στην επιφάνεια αλλά και η στάθμη του νερού είχε ανέβει αρκετά περισσότερο.

Το περίεργο είναι πως μεγάλα παγόβουνα βρισκόντουσαν το ένα πάνω στο άλλο καθώς θέλανε να αποφύγουν το αλμυρό νερό, αυτό έδειξε στους επιστήμονες ότι σε πολύ πιο σύντομο χρόνο από ότι υπολογίζανε οι πάγοι θα λιώσουν.

Οπότε μια πορεία επιστημόνων χαρτογράφησης της περιοχής κατέληξε σε επιστημονική ανάλυση και έρευνα όπου ερευνήθηκε το βάθος της θάλασσας, η αλμυρότητα της, την θερμοκρασία της καθώς και της περιοχές της ακτής.

Ι.Π

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass