ΣΥΡΙΑ:

Ο στρατός ύψωσε τη συριακή σημαία στην Ντεράα

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 18:38

ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Ο συριακός στρατός μπήκε στον ανταρτοκρατούμενο τομέα της Ντεράα και ύψωσε τη σημαία της χώρας στο λίκνο της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε το 2011 ο εμφύλιος πόλεμος.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι ο στρατός ύψωσε τη σημαία κοντά στο ταχυδρομείο, το μοναδικό κυβερνητικό κτίριο σε αυτό το τμήμα της πόλης που ελεγχόταν από τους αντάρτες αφότου ξέσπασε η επανάσταση, τον Μάρτιο του 2011.

Λίγο νωρίτερα, μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών είχε μπει στην περιοχή αυτή και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή της στον κυβερνητικό στρατό.

Οι διαπραγματεύσεις με τους διοικητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αφορούσαν την εφαρμογή των όρων της παράδοσης που είχαν συμφωνηθεί την περασμένη Παρασκευή καθώς και την απομάκρυνση των ανταρτών και την παράδοση των όπλων τους.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, οι αντάρτες θα παραδώσουν τον οπλισμό τους και όσοι δεν επιθυμούν να ζήσουν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου Άσαντ θα απομακρυνθούν από την περιοχή. "Όλοι τηρούν τα συμφωνηθέντα" είπε ένας εκπρόσωπός τους, ο Αμπού Τζιχάντ, προσθέτοντας ότι η παράδοση του βαρύ οπλισμού έχει ήδη ξεκινήσει από το βράδυ της Τετάρτης.

Η κατάληψη της Ντεράα συνιστά άλλη μια σημαντική νίκη για τον Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass