ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ:Η Γερμανία θα πληρώσει για το ΝΑΤΟ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2017 16:29

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ανταπέδωσε τα «πυρά» στην Άνγκελα Μέρκελ ο Ντόναλτ Τραμπ, που δεν άφησε τα σχόλια της Γερμανίδας καγκελαρίου για την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως εταίρο να… πέσουν κάτω. Σε tweet του, ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε ότι η Γερμανία πληρώνει πολύ λιγότερα απ’ ότι πρέπει στο ΝΑΤΟ κάτι το οποίο είναι «πολύ κακό για τις ΗΠΑ» και «θα αλλάξει».

Το σχόλιο αυτό έρχεται μετά από τις δηλώσεις Μέρκελ ότι η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην Αμερική του Τραμπ. «Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» είπε η κ. Μέρκελ, και συμπλήρωσε: «Οι καιροί στους οποίους μπορούσαμε να βασιστούμε πλήρως στους άλλους έχουν τελειώσει».  Η δήλωση αυτή δεν απευθυνόταν μόνο στον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο για να αποφασίσει εάν πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα – κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία Ευρωπαίων διπλωματών.
Οι σχέσεις μεταξύ του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον διέρχονται μια δύσκολη φάση, αλλά οι ΗΠΑ είναι «σπουδαιότερες και καλύτερες» από ό,τι δείχνει η υπάρχουσα διαμάχη και οι διμερείς σχέσεις θα βελτιωθούν ξανά, δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass