ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ - ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Το Μουντιάλ του θανάτου...

* Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες για να περατώσουν τα «φαραωνικά» σχέδια του Εμιράτου

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 15:35

Το Μουντιάλ του θανάτου... Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία συνεχίζει να αδιαφορεί, παρά τις συνεχείς καταγγελίες για τον εργασιακό μεσαίωνα στα έργα υποδομής στο Κατάρ, ενόψει του Μουντιάλ του 2022.


Η χώρα του Κόλπου επενδύει δεκάδες δισ. ευρώ για νέα στάδια και υπερσύγχρονη υποδομή για την άψογη διοργάνωση των αγώνων, αλλά αυτά τα έργα κρύβουν το απίστευτο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων ξένων εργατών από την Ινδία, το Νεπάλ, τη Σρι Λάνκα και το Μπαγκλαντές.
Χθες μάλιστα, τρεις ακόμη εργάτες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, δουλεύοντας στα εργοτάξια-κάτεργα του Κατάρ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας του Κόλπου, «QNA», σημειώθηκε έκρηξη σε εργοτάξιο για την κατασκευή υποδομών του υπουργείου άμυνας, που θα έχει ρόλο στην τήρηση της ασφάλειας των αγώνων, και τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Η νέα τραγωδία θα ενισχύσει τις φωνές σε ολόκληρο τον κόσμο, που καταγγέλλουν τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, ενώ η κυβέρνηση του Κατάρ και η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή έρευνας για τη διακρίβωση του τραγικού περιστατικού.
Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες για να περατώσουν τα «φαραωνικά» σχέδια του Εμιράτου. Αρκετοί από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες έχουν σακατευτεί στα εργοτάξια, καθώς δεν τηρούνται, ούτε στοιχειωδώς, οι συνθήκες ασφαλείας.
Δουλεύουν με μισθούς πείνας και χάνουν τη ζωή τους για να προλάβει το Κατάρ να ολοκληρώσει, με κάθε κόστος, το μεγαλοπρεπές όνειρο του.
Η Διεθνής Αμνηστία, από την πλευρά της, συνεχίζει τον αγώνα, που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, για να πιέσει την FIFA και το Κατάρ, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στα «εργοτάξια του θανάτου».
Οι γραφειοκράτες, όμως, της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και στη διαφθορά, δεν ενδιαφέρονται για την τύχη των εργατών αυτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass